Μίκης Θεοδωράκης: Συναυλία για τα 96α γενέθλιά του στον Κήπο του Μεγάρου

Μίκης Θεοδωράκης: Συναυλία για τα 96α γενέθλιά του στον Κήπο του Μεγάρου

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει λόγια έργα του συνθέτη που θα αποδοθούν από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και δύο διακεκριμένους λυρικούς ερμηνευτές

Mikis_Theodorakis
Η μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη θα πρωταγωνιστήσουν στην μουσική βραδιά που θα φιλοξενηθεί στις 20 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και οι καταξιωμένοι λυρικοί τραγουδιστές Μαίρη – Έλεν Νέζη και Τάσος Αποστόλου θα αποδώσουν επιλογές από το τεράστιο έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη με αφορμή τα 96α γενέθλιά του.

Σε αυτή την εορταστική συναυλία-αφιέρωμα, που θα έχει ελεύθερη είσοδο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει λόγιες δημιουργίες του Θεοδωράκη, όπως οι συνθέσεις «Οιδίπους Τύραννος», εισαγωγή για ορχήστρα εγχόρδων, «Έρως και Θάνατος» για μεσόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων, Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα εγχόρδων καθώς και «Raven», συμφωνικό ποίημα για μεσόφωνο, φλάουτο, δύο άρπες και έγχορδα..

H μουσική αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης» που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης