Ο Δημήτρης Κανέλλος τραγουδάει Μίμη Πλέσσα

Ο Δημήτρης Κανέλλος τραγουδάει Μίμη Πλέσσα

Πιστός στα δείγματα μουσικής γραφής που έχει δώσει μέχρι σήμερα, παρουσιάζει το νέο του single με έναν σπουδαίο και αγαπημένο συνθέτη, τον Μίμη Πλέσσα

kanellos2
Έχει ξεχωρίσει με τη γνήσια λαϊκή χροιά του και τις προσεγμένες συνεργασίες του με τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού. Ο Δημήτρης Κανέλλος μπορεί να ξεκίνησε από τα ταβερνάκια στην Κοκκινιά και τον Κορυδαλλό όπου μεγάλωσε, με πείσμα και επιμονή όμως βρέθηκε να τραγουδά δίπλα στον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Γλυκερία, την Ελένη Βιτάλη και άλλους σημαντικούς ερμηνευτές.

Πέρυσι, κέρδισε τις καλύτερες κριτικές με το album του με τίτλο «Όσα ονειρευτήκαμε», με ανέκδοτα τραγούδια που του εμπιστεύτηκε ο Θάνος Μικρούτσικος σε ποίηση Άλκη Αλκαίου και κυρίως τη μεστή ερμηνεία του στο «Όσο κρατάει ένας καφές».

Σε πείσμα όλων των δυσκολιών ο Δημήτρης Κανέλλος ολοκλήρωσε το 2020 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιστός στα δείγματα μουσικής γραφής που έχει δώσει μέχρι σήμερα, παρουσιάζει το νέο του single με έναν σπουδαίο και αγαπημένο συνθέτη, τον Μίμη Πλέσσα. Σε μια ιδέα που είχε η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, ο Δημήτρης Κανέλλος ερμηνεύει ένα ακόμη μεγάλο τραγούδι: «Τα φιλιά».

kanellos3
Κλείσιμο


Αυτό που τον κέρδισε όμως από την πρώτη στιγμή ήταν η απλότητα του μεγάλου συνθέτη: «Κάθε φορά που συνεργάζομαι με έναν απ’ αυτούς τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου σκέφτομαι τελικά πόσο απλοί είναι παρ’ όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες. Όταν πρωτογνώρισα τον κ. Πλέσσα και ξεκίνησα να του λέω πόσο μεγάλη τιμή ήταν για μένα να τραγουδήσω δικό του τραγούδι, θέλοντας να με κάνει να νιώσω άνετα μου είπε φιλικά με το χαρακτηριστικό του χιούμορ «θα δεις θα το ξεπεράσεις!» (Γελάει και συνεχίζει): «Απ’ αυτόν τον συνθέτη των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών μόνο σημαντικά πράγματα μπορείς να πάρεις στις αποσκευές σου. Ένα από τα πολλά που αποκόμισα από τη συνεργασία μου μαζί του είναι η γλυκιά εικόνα που έχω από κείνον όταν παίζει πιάνο. Ξέρετε, αυτό για μένα λέει πολλά. Η δύναμη της μουσικής είναι αληθινά τεράστια και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Η απλότητα του σαν άνθρωπος σε συνδυασμό με τη μουσικότητα τόσων χρόνων, έρχεται και κουμπώνει μαγικά όταν ο ίδιος χαϊδεύει τα πλήκτρα του πιάνου και βέβαια όπως όλοι γνωρίζουμε το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Νομίζω πως όλη η ζωή του Μίμη Πλέσσα οφείλει να αποτελεί για όλους εμάς μια «συμβουλή», κι αυτό γιατί είναι αληθινά παράδειγμα προς μίμηση η γενικότερη στάση ζωής του».

kanellos1


Με «Τα φιλιά» ο Δημήτρης Κανέλλος συνεχίζει τη συνεργασία του με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία την Minos - Emi, a UniversalCompany.
Αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Δημήτρη Κανέλλου ένα σημαντικό ερμηνευτή της νεότερης γενιάς ο Μίμης Πλέσσας παίζει ο ίδιος πιάνο στην ηχογράφηση ενώ υπογράφει και την ενορχήστρωση.

Οι στίχοι είναι του Δημήτρη Χριστοδούλου και η επιμέλεια της ενορχήστρωσης είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.
Ακούστε το καινούριο τραγούδι του Δημήτρη Κανέλλου:

Δημήτρης Κανέλλος - Τα Φιλιά - Official Lyric Video


Βρείτε τον Δημήτρη Κανέλλο
Στο YouTube
Στο Facebook
Στο Instagram
Στο Spotify
Στο Viber



Ειδήσεις σήμερα: 

O «τέλειος» Φεβρουάριος: Τι κάνει τον μήνα που ξεκινά σήμερα να ξεχωρίζει;


«Πόλεμος των εμβολίων»: Επιπλέον 9 εκατ. δόσεις από την AstraZeneca για να «καλμάρει» η ΕΕ

Στο «κόκκινο» το λεκανοπέδιο - Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής μέσα σε εννιά μέρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης