Δοιμάζουμε το νέο Citroen C4

Δοιμάζουμε το νέο Citroen C4

Η δεύτερη γενιά του Citroen C4 δημιουργεί ρήξη με τον πρόγονό του. Με τον πολύ πιο οικογενειακό του χαρακτήρα, διεκδικεί μια θέση στην καρδιά (και στο πάρκινγκ) αυτών που θα ήθελαν το C5, αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν.

Δοιμάζουμε το νέο Citroen C4
Η νέα στρατηγική της Citroen έχει επηρεάσει όλα της τα μοντέλα. Η μετατόπιση του C4 από τον σπορ χαρακτήρα προς τον πιο οικογενειακό προκλήθηκε από τη δημιουργία μιας νέας έκδοσης, της DS4, η οποία θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες.
Ετσι, δεν θα είχε νόημα το C4 να είναι το ίδιο σπορ και μοντέρνο όσο ήταν στην πρώτη του γενιά.
Μπαίνεις στο εσωτερικό του νέου C4 και τσιμπιέσαι για να σιγουρευτείς ότι δεν ονειρεύεσαι! Υλικά που δίνουν πολύ ποιοτική αίσθηση, εξαιρετική συναρμογή, πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα, υψηλή αισθητική και χώροι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας του (αποτέλεσμα της αύξησης των εξωτερικών διαστάσεων).

Σκέφτεσαι ότι κάπως έτσι πρέπει να είναι ένα σύγχρονο πολιτισμένο αυτοκίνητο. Βάζεις εμπρός τον κινητήρα, ξεκινάς και δεν ακούγεται «κιχ». Ο κόσμος στο εσωτερικό του C4 είναι σχεδόν ιδανικός… Μετά πατάς λίγο πιο βαθιά το πόδι στο γκάζι και ανακαλύπτεις ότι ο κινητήρας των 1,6 lt με τους 120 PS είναι καλύτερος απ’ όσο πίστευες (πού φτάσαμε, ε; Να θεωρούμε «απλώς επαρκές» ένα μοτέρ με τεχνικά χαρακτηριστικά όπως αυτό του Rallye και του Savo VTS)! Το γαλλικό σύνολο είναι πολύ ελαστικό στις χαμηλές στροφές, στις μεσαίες δίνει τον καλύτερο εαυτό του και στις υψηλές το παλεύει με αξιοπρέπεια. Το αρκετά κοντό κιβώτιο πέντε σχέσεων βοηθά τον κινητήρα να ανεβάσει στροφές, όμως μαζί ανεβαίνουν ο θόρυβος και η κατανάλωση…

Η πολύ καλή εικόνα που περιγράφουμε παραπάνω είναι ενδεικτική αυτού που κυριαρχεί στο C4. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, το αυτοκίνητο είναι σχεδόν αδιάφορο οδηγικά. Ομως, όπως αναφέραμε παραπάνω, γι’ αυτούς η Citroen ετοιμάζει το DS4. Το C4 είναι για τους οικογενειάρχες και για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο για άνετες καθημερινές μετακινήσεις. Οπότε, το νέο κοινό στο οποίο απευθύνεται το νέο C4 δεν θα ενοχληθεί ποτέ από την ξενέρωτη (πλην όμως ασφαλή!) οδική συμπεριφορά. Ούτε θα ανακαλύψει ότι στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα η μαλακή ανάρτηση επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει λίγο μεγαλύτερες κλίσεις…
Εν κατακλείδι, το νέο Citroen C4 είναι ένα αυτοκίνητο που δεν δημιουργήθηκε για ανήσυχους νέους, αλλά για ανθρώπους που δίνουν προτεραιότητα στην άνεση, τους χώρους και την ασφάλεια. Η τιμή της βασικής του έκδοσης είναι αρκετά καλή (17.200 ευρώ), δεδομένου ότι έρχεται με πλήρη εξοπλισμό και ο κινητήρας του είναι αξιόλογος.

Κλείσιμο
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
1.598 cc
Ισχύς: 120 PS/6.000 rpm
Ροπή:   16,3 kgm/4.250 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 5 σχ.
Τελική ταχύτητα: 193 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 10,8 sec
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 6,2 lt
Εκπομπές CO2: 143 g/km
Βάρος: 1205 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4329/1789/1489 mm
Χώρος αποσκευών: 380 lt
Τέλη Κυκλοφορίας: 215€
Τιμή με απόσυρση: 15.400€
Τιμή: 17.200€





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης