Φώτα νέας γενιάς εξελίσσει η BMW!

Φώτα νέας γενιάς εξελίσσει η BMW!

Δύο καινούριες τεχνολογίες για τα φώτα των αυτοκινήτων ετοιμάζουν οι άνθρωποι της BMW. Η πρώτη αφορά τα φώτα τεχνολογίας laser, η οποία αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα μετά την τεχνολογία LED. Τα φώτα laser είναι εκατοντάδες φορές πιο ισχυρά και καταναλώνουν μόλις...

Φώτα νέας γενιάς εξελίσσει η BMW!
Δύο καινούριες τεχνολογίες για τα φώτα των αυτοκινήτων ετοιμάζουν οι άνθρωποι της BMW. Η πρώτη αφορά τα φώτα τεχνολογίας laser, η οποία αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα μετά την τεχνολογία LED. Τα φώτα laser είναι εκατοντάδες φορές πιο ισχυρά και καταναλώνουν μόλις τη μισή ενέργεια που χρειάζονται τα LED! H νέα αυτή τεχνολογία αναμένεται να φθάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής της BMW μέσα στην επόμενη διετία.

Η δεύτερη τεχνολογία πάνω στην οποία δουλεύουν οι Γερμανοί ονομάζεται Dynamic Spot Light. Χάρη σ' αυτήν, η δέσμη φωτός γίνεται «έξυπνη» και μπορεί να εστιάζει σε κινούμενα εμπόδια στον δρόμο, όπως πεζοί ή ζώα. Όταν αυτό το σύστημα φθάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής θα μειώσει σημαντικά τα ατυχήματα που συμβαίνουν τα βράδια λόγω περιορισμένης ορατότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης