Νέα συστήματα αποφυγής ατυχήματος από την Nissan! (video)

Νέα συστήματα αποφυγής ατυχήματος από την Nissan! (video)

Οι άνθρωποι της Nissan εξελίσσουν τρία πολύ σημαντικά συστήματα, τα οποία λειτουργούν με αισθητήρες προκειμένου να αποτρέψουν πολλές περιπτώσεις ατυχήματος. Το πρώτο σύστημα ονομάζεται «Acceleration Suppression» (καταστολή επιτάχυνσης) και χρησιμοποιεί αισθητήρες και τέσσερις περιμετρικές κάμερες...

Νέα συστήματα αποφυγής ατυχήματος από την Nissan! (video)
Οι άνθρωποι της Nissan εξελίσσουν τρία πολύ σημαντικά συστήματα, τα οποία λειτουργούν με αισθητήρες προκειμένου να αποτρέψουν πολλές περιπτώσεις ατυχήματος.
Το πρώτο σύστημα ονομάζεται «Acceleration Suppression» (καταστολή επιτάχυνσης) και χρησιμοποιεί αισθητήρες και τέσσερις περιμετρικές κάμερες. Όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι ο οδηγός πιέζει κατά λάθος το πεντάλ του γκαζιού αντί γι' αυτό του φρένου, τότε επεμβαίνει αυτόματα φρενάροντας το αυτοκίνητο (τέρμα οι δικαιολογίες ότι κατά λάθος χτυπήσατε την πεθερά σας)!

Το σύστημα «Multi-Sensing» (πολλαπλών αισθητήρων) αντιλαμβάνεται την παρουσία αυτοκινήτων και πεζών γύρω από το αυτοκίνητο και διαβάζει τις διαχωριστικές γραμμές στον δρόμο. Σε περίπτωση που επίκειται πρόσκρουση (από οποιοδήποτε σημείο περιμετρικά του αυτοκινήτου) προειδοποιεί τον οδηγό και ηχητικό κι οπτικό μήνυμα.
Κλείσιμο
Το σύστημα Predictive Forward Collision (προβλεπτική εμπρόσθια πρόσκρουση) αντιλαμβάνεται την ταχύτητα και την απόσταση όχι μόνο του αυτοκινήτου που βρίσκεται ακριβώς εμπρός (όπως κάνουν τα περισσότερα τέτοια συστήματα), αλλά και αυτού που βρίσκεται μπροστά απ' αυτό. Έτσι, αν το δεύτερο από εμπρός μας αυτοκίνητο επιβραδύνει απότομα, εμείς θα ειδοποιηθούμε από το σύστημα της Nissan κι ενδεχομένως θα γλιτώσουμε την καραμπόλα!

Αν έχετε την περιέργεια να δείτε πώς λειτουργούν αυτά τα τρία συστήματα, τα οποία βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, δείτε τα video που ετοίμασαν οι άνθρωποι της Nissan...








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης