Σε καλή κατάσταση ο οδηγός του Ολυμπιακού!

Σε καλή κατάσταση ο οδηγός του Ολυμπιακού!

Ο οδηγός του Ολυμπιακού, Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ, μετά το άσχημο ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια της δεύτερης Κυριακάτικης κούρσας της Superleague Formula στο αγγλικό σιρκουί Brands Hatch, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Dartford και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή....

Σε καλή κατάσταση ο οδηγός του Ολυμπιακού!
Ο οδηγός του Ολυμπιακού, Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ, μετά το άσχημο ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια της δεύτερης Κυριακάτικης κούρσας της Superleague Formula στο αγγλικό σιρκουί Brands Hatch, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Dartford και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Ο Νεοζηλανδός επιχειρούσε να προσπεράσει τον Γάλλο πιλότο Ζούλιαν Ζους της Ρόμα όταν ο εμπρόσθιος δεξιός τροχός του μονοθεσίου του ήρθε σε επαφή με τον αριστερό πίσω τροχό του ιταλικού μονοθεσίου κι ενώ ο Βαν Ντερ Ντριφτ κινούταν με ταχύτητα που ακουμπούσε τα 250χλμ/ώρα, μετά την χρήση του push-to-pass. Το ερυθρόλευκο μονοθέσιο βρέθηκε στον αέρα και προσέκρουσε στην γέφυρα στο γρήγορο τμήμα Pilgrim’s Drop της πίστας, πριν αναποδογυρίσει και κοπεί στα δυο, όπως είναι σχεδιασμένα να συμπεριφέρονται σε ανάλογες περιπτώσεις τα μονοθέσια της Superleague Formula.

Κλείσιμο
Παρά την σφοδρή πρόσκρουση, ο Βαν Ντερ Ντριφτ, είχε τις αισθήσεις του σε όλη την διάρκεια του ατυχήματος και βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο, πριν ακόμη προλάβει η ομάδα διάσωσης να σπεύσει σε βοήθειά του.
Ο 24 χρονος οδηγός υπέστη ένα κάταγμα στον δεξί αστράγαλο, το οποίο χειρουργήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα, κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού και ένα άσχημο τραύμα σε δάχτυλο του αριστερού χεριού, το οποίο θα χρειαστεί πλαστική επέμβαση. Οι εξετάσεις συνεχίζονται για να καθοριστεί κατά πόσο έχουν τραυματισθεί ο ώμος και τα πλευρά του.
Μέσα στις  επόμενες μέρες, ο πιλότος θα μεταφερθεί για αποθεραπεία και αποκατάσταση σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Ιταλίας, ώστε να είναι σε θέση και έτοιμος να λάβει μέρος στους επόμενους γύρους της Superleague Formula.
Τα σασί της Superleague Formula, κατασκευασμένα από την αμερικανική Élan Motorsport Technologies, είναι σχεδιασμένα και δοκιμασμένα να ανταπεξέρχονται στα πιο αυστηρά crashtestsτης FIA. Το γεγονός ότι το κουβούκλιο του μονοθεσίου παρέμεινε ανέγγιχτο, παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης, είναι απόδειξη για την αντοχή και ασφάλεια των μονοθεσίων.

“Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι βγήκε σώος από ένα τόσο τρομερό ατύχημα.” δήλωσε ο Διευθυντής Αγωνιστικού της Superleague Formula Ρόμπιν Ουέμπ “Όπως είδαμε εκ των υστέρων ακόμη και τα μέταλλα της γέφυρας στην οποία προσέκρουσε είχαν λυγίσει. Όλοι οι μηχανισμοί ασφαλείας του μονοθέσιου δούλεψαν τέλεια. Το ιατρικό επιτελείο του Brands Hatch, τόσο στην πίστα όσο και μετά στο ιατρικό κέντρο, ήταν εξαιρετικό και θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν τον Κρις. Κατάφερα να περάσω λίγο χρόνο με τον Κρις και την οικογένειά την Κυριακή 1/8). Γελάσαμε και γενικά ήταν σε εύθυμη διάθεση.”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης