Peugeot: Sport 6θέσιο με έμπνευση από Ελλάδα (video)

Peugeot: Sport 6θέσιο με έμπνευση από Ελλάδα (video)

Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο παρουσίασε η Peugeot στην έκθεση της Φρανκφούρτης, αποδεικνύοντας παράλληλα οτι οι Γάλλοι παραμένουν κορυφαίοι στη σχεδίαση! Πρόκειται ουσιαστικά για τον προάγγελο ενός ακόμα οικογενειακού αυτοκινήτου που ετοιμάζει η Peugeot, με 6θέσια διάταξη αλλά και σπορ σχεδίαση...

Peugeot: Sport 6θέσιο με έμπνευση από Ελλάδα (video)
Ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο παρουσίασε η Peugeot στην έκθεση της Φρανκφούρτης, αποδεικνύοντας παράλληλα οτι οι Γάλλοι παραμένουν κορυφαίοι στη σχεδίαση! Πρόκειται ουσιαστικά για τον προάγγελο ενός ακόμα οικογενειακού αυτοκινήτου που ετοιμάζει η Peugeot, με 6θέσια διάταξη αλλά και σπορ σχεδίαση. Παράλληλα το HX1 Hybrid4, διαθέτει  εξαιρετικά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (0,28), ενώ οι Γάλλοι όπως υποστηρίζουν εμπνεύστηκαν από την ελληνική λέξη «Metamorphosis».

Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, οι ζάντες επτά ακτίνων θυμίζουν λεπίδες από τουρμπίνα. Όταν όμως κινείται, οι ακτίνες ανοίγουν και δημιουργούν μια «κλειστή» επιφάνεια που συμβάλει στην επίτευξη του αεροδυναμικού συντελεστή. Για τον ίδιο λόγο και για καλύτερο κράτημα, ανοίγει επίσης πάνω από τα 100 km/h ένα σπόιλερ στο πίσω μέρος και δύο πλαϊνές ποδιές.

Κλείσιμο
Οι διαστάσεις του HX1 Hybrid4 δεν είναι οι τυπικές ενός MPV. Έχει μεγάλο μήκος (4.954 mm) και πλάτος (1.990 mm), όμως το ύψος του (1.373 mm) θυμίζει περισσότερο σπορ αυτοκίνητο παρά οικογενειακό. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω για πιο εύκολη πρόσβαση στην καμπίνα επιβατών, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι άτομα, σε τρεις σειρές καθισμάτων. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός δεν είναι η μοναδική καινοτομία στο εσωτερικό του, στο οποίο μεταξύ άλλων υπάρχει μίνι μπαρ και καφετιέρα! Επίσης, το τιμόνι και η οθόνη προβολής πληροφοριών αλλάζουν ρυθμίσεις ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει ο οδηγός και τα χειριστήρια λειτουργούν με την αφή.

Το HX1 διαθέτει το νέο σύστημα Hybrid4 της Peugeot. Το σύστημα περιλαμβάνει έναν κινητήρα πετρελαίου 2,2 lt με ισχύ 204 PS, που δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Παράλληλα, ένας ηλεκτροκινητήρας μεταφέρει έως 95 PS στους πίσω τροχούς. Η μικτή κατανάλωση του κινητήρα είναι μόλις 3,2 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 δεν υπερβαίνουν τα 83 g/km.

Με μικρές ταχύτητες το HX1 Hybrid4 μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτρικό για απόσταση έως 29,6 km. Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα μάλιστα μπορούν να φορτιστούν κι από μια απλή πρίζα σπιτιού.
Το HX1 Hybrid4 συγκεντρώνει αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες, τόσο τεχνολογικές όσο και σχεδιαστικές, τις οποίες είναι πιθανό να δούμε στο μέλλον σε μοντέλα παραγωγής της Peugeot…








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης