Υβριδικό Peugeot 508!

Υβριδικό Peugeot 508!

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει την παραγωγή του μεγάλου της σεντάν με τον εκπληκτικό πετρελαιοκινητήρα που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα δίνοντας μοναδικά αποτελέσματα όσον αφορά στην απόδοση αλλά και στην κατανάλωση...

Υβριδικό Peugeot 508!
Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει την παραγωγή του μεγάλου της σεντάν με τον εκπληκτικό πετρελαιοκινητήρα που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα δίνοντας μοναδικά αποτελέσματα όσον αφορά στην απόδοση αλλά και στην κατανάλωση.
Έτσι από το 2012 το Peugeot 508 RXH θα εξοπλίζεται με ένα δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 163 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς. Τους πίσω αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας και όπως αντιλαμβάνεται κανείς με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα σύστημα τετρακίνησης. Ο οδηγός θα μπορεί μέσω ενός διακόπτη να επιλέξει το πρόγραμμα κίνησης του αυτοκινήτου δίνοντας προτεραιότητα π.χ. στη σπορ ή στην οικονομική οδήγηση.
Ο σχεδιασμός του 508 RXH και ο κινητήρας HYbrid4  επιτρέπουν να συνδυάζεται η ελευθερία στην κίνηση και η οδηγική απόλαυση. Ο οδηγός του εν λόγω Peugeot έχει στη διάθεσή συνολικά  200 PS, τετρακίνηση, μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά, η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 4.2lt/100km ενώ οι εκπομπές CO2 βρίσκονται στα 109 g/km.
Το εν λόγω υβριδικό σύστημα παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στο 3008 Hybrid4 πριν ένα χρόνο.
Ο σχεδιασμός του, τοποθετεί το 508 RXH στην κατηγορία allroad όντας πιο ψηλό και πιο πλατύ ενώ ξεχωρίζει από την οπτική υπογραφή, με τα χαρακτηριστικά φώτα LED που είναι ορατά τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.
Το 508 RXH θα αποκαλυφθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011, και θα ξεκινήσει πωλήσεις την άνοιξη 2012.
Κλείσιμο
Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επιλογή που θα κάνει το ελληνικό κράτος όσον αφορά στην κατάταξη του συγκεκριμένου μοντέλου. Θα το καταχωρήσει ως πετρελαιοκίνητο και θα το αποκλείσει ως ρυπογόνο από Αθήνα – Θεσσαλονίκη; Ή θα επιτρέψει την κίνησή του στις εν λόγω πόλεις ως υβριδικού ανοίγοντας έτσι τους ασκούς του Αιόλου για τα diesel;

Εσάς τι σας φαίνεται πιο παράλογο;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης