Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι παραγγελίες του Tesla Cybertruck

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι παραγγελίες του Tesla Cybertruck

Την τελευταία φορά που γράψαμε για τις όποιες επιφυλάξεις μας που αφορούν στη δημιουργία του εντυπωσιακού  Cybertruck, το ηλεκτρικό pickup της Tesla είχε σημείωσε ήδη πάνω από 200.000 παραγγελίες, συμπεριλαμβανομένων βέβαια των 146.000 τις πρώτες 24 ώρες μετά την παρουσίαση του. Τώρα πόσο έχει διευρυνθεί αυτό το νούμερο;

Tesla-Cybertruck-tsiro-1000_jpg
Αυτό συνέβη το Νοέμβριο του 2019, η τελευταία μας πληροφόρηση βέβαια αποκαλύπτει πως πλέον περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι ενδιαφέρονται άμεσα για την αγορά του ηλεκτρικού ημιφορτηγού. Σύμφωνα με την CybertruckOwnersClub, η εταιρεία του Elon Musk έχει συγκεντρώσει  λοιπόν πάνω από 535.000 προ-παραγγελίες παρακαλώ, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου. Με 100 δολάρια να κοστίζει η καθεμιά από αυτές, σημαίνει πως η Tesla έχει μαζέψει ποσό το οποίο ξεπερνά τα 53.500.000 δολάρια. Οι καταθέσεις είναι επιστρεφόμενες σε περίπτωση ακύρωσης της παραγγελίας, όμως, αυτοί οι απροσδόκητα υψηλοί αριθμοί αντιπροσωπεύουν κάτι πολύ σημαντικό. Στην πραγματικότητα, μερικοί από αυτούς που παρήγγειλαν, δεν είδαν καν το Cybertruck από κοντά, πόσο μάλλον το οδήγησαν, οπότε είναι αδύνατο να πούμε πόσοι θα αλλάξουν γνώμη και θα απαιτήσουν επιστροφή χρημάτων όταν έρθει η ώρα. Εάν η Tesla ακολουθήσει τελικά το αρχικό εκκεντρικό σχέδιο και στο αυτοκίνητο παραγωγής και συνάμα δεν καθυστερήσει την παραγωγή του Cybertruck, (θυμηθείτε πως σε άλλα μοντέλα της γκάμας υπήρχαν κάποια τέτοια θέματα στο παρελθόν), τότε οι πρώτοι μελλοντικοί ιδιοκτήτες λογικά αναμένουν τις παραδόσεις του νέου Tesla το νωρίτερο το 2021. Μέχρι τότε βέβαια, εξαρτάται από τον ίδιο τον Elon Musk και την εφυία του, στο κατά πόσο δηλαδή θα διατηρήσει έντονο το ενδιαφέρον για το φουτουριστικό όχημα με τις μηδενικές εκπομπές CO2. Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς από την άλλη, είμαστε πεποισμένοι πως ο ραδιούργος νους του έχει ήδη σκαρφιστεί πολλά πράγματα για το πώς θα το κάνει πράξη αυτό. Ας ελπίσουμε όμως ότι το ισχυρό κεφάλι της Tesla πήρε αρκετά μαθήματα από τα τελευταία παθήματα του, προτού αποφασίσει να πραγματοποιήσει κάποια νέα κίνηση προσεχώς.

Να σας θυμίσουμε εδώ πως το βασικό Cybertruck των 39.900 δολαρίων, θα προσφέρεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, θα φτάνει στα πρώτα 100 km/h από στάση σε 6,5 δεύτερα και η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 400 km. Η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες θα ξεκινά από τα 49.900 δολάρια και θα χρειάζεται για το σπριντ από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h μόλις 4,5 δεύτερα, με διαθέσιμη αυτονομία πάνω από 480 km με μία μόνο φόρτιση. Το κορυφαίο Cybertruck τέλος, θα κοστίζει 69.900 δολάρια και θα εκτοξεύεται από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h μόλις σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ, η συνολική αυτονομία του με μια μόνο φόρτιση αναμένεται να ξεπερνά τα 800 km.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης