“Τίτλοι τέλους” για τα Fiat 124 Spider και 124 Abarth

“Τίτλοι τέλους” για τα Fiat 124 Spider και 124 Abarth

Νωρίτερα φέτος μάθαμε ότι το Fiat 124 Spider δεν θα αντικατασταθεί από κάποιο διάδοχο. Τώρα ακούμε πως η παραγωγή του ιταλικού δίδυμου Mazda MX-5 μόλις έχει τερματιστεί στην Ιαπωνία.

Fiat-124-spider-abarth-scorpion-tsiro-1000

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές από ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η παραγωγή των 124 Spider αλλά και της δυνατής ισχυρής έκδοσης Abarth για τις ευρωπαϊκές αγορές έχει λήξει, μόλις τρία χρόνια μετά την έναρξή τους. Ο Al Volante γράφει ότι ενώ οι πωλήσεις ήταν αξιοπρεπείς για ένα ειδικό αυτοκίνητο όπως αυτό, δεν ήταν αρκετά ισχυρές για να δικαιολογήσουν την ανανέωση της σύμβασης κατασκευής με τη Mazda.

Ένας από τους σοβαρούς λόγους που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση ήταν και το υψηλό κόστος για την εναρμόνιση του 4κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα MultiAir 1,4 λίτρων με τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών Euro 6d-Temp και Euro 6d. Το γεγονός ότι τα 124 Spider και Abarth 595 είναι τα τελευταία εναπομείναντα προϊόντα της FCA που χρησιμοποιούν αυτό το σύνολο προφανώς δεν βοήθησε αρκετά… Επίσης, οι τοπικοί αντιπρόσωποι σταμάτησαν να δέχονται νέες παραγγελίες πριν από λίγες εβδομάδες. Υπενθυμίζουμε ότι τα νέα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από την FCA, αλλά όπως όλα δείχνουν το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. 

“Για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, η παραγωγή συνεχίζεται και το 2020 για το ιταλικό διασκεδαστικό αυτοκίνητο”, τόνισε ο Bryan Zvibleman, επικεφαλής της φίρμας στη Βόρεια Αμερική. Ενώ αυτό είναι καλό νέο για τους ενθουσιώδεις Αμερικανούς, η μοίρα του μοντέλου μετά το 2020 και εκεί θεωρείται αβέβαιη. Η τελευταία έκδοση του 124 Spider υιοθετεί νέα μεγάλα αυτοκόλλητα του σκορπιού στην ισχυρή έκδοση Abarth. Η απόφαση της FCA να μην επενδύσει στο μικρό roadster σε μια εποχή που πολλοί ανέμεναν την καθιερωμένη ανανέωση στο μέσο κύκλο ζωής του μοντέλου δείχνει τα αναθεωρημένα σχέδια του κατασκευαστή μετά και την συγχώνευση με τον όμιλο PSA.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς αναμένουμε την επίσημη θέση της εταιρίας για το θέμα αυτό. Εν τω μεταξύ, ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να αρχίσετε να αναζητάτε εκπτώσεις στο ευκίνητο roadster, σε όποια Ήπειρο κι αν κατοικείτε…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης