Porsche Taycan: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας

Porsche Taycan: Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυσή της, η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

mission

Το 2019 θα δούμε στους δρόμους την πρώτη ηλεκτρική Porsche. Το μοντέλο θα λέγεται Taycan και θα βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του στο εικονιζόμενο πρωτότυπο Mission E που αποκάλυψε η εταιρεία το 2015.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για την επέτειο της γερμανικής φίρμας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Οliver Blume, έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο μοντέλο. Έτσι, για την κίνηση της Taycan θα φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ που θα ξεπερνά τα 600 άλογα (0-100 σε 3,5 sec & 0-200 km/h σε κάτω από 12 sec.). H αυτονομία του μοντέλου θα φτάνει τα 500 km, ενώ με 4 λεπτά φόρτισης θα είναι σε θέση να καλύψει απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Κλείσιμο

 

Παράλληλα, εκτιμάται πως για το μοντέλο αυτό (αλλά και τις ενδεχόμενες παραλλαγές του) η επένδυση από πλευράς Porsche θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ενώ θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Ζούφενχαουζεν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης