Mercedes: Η γκάμα EQ θα έχει και σεντάν μοντέλο

Mercedes: Η γκάμα EQ θα έχει και σεντάν μοντέλο

Η γερμανική φίρμα αποκάλυψε νέα στοιχεία σχετικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που έχει στα σκαριά. Δείτε τι έχει σχεδιάσει η Mercedes.

Mercedes-EQ-Sedan1000

Είναι γνωστό εδώ και καιρό πως η Mercedes πρόκειται να λανσάρει μια νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων, κάτω από το brand EQ.  Μάλιστα, τα φιλόδοξα σχέδια της φίρμας αναφέρουν πως μέχρι το 2025 η εν λόγω γκάμα θα περιλαμβάνει 10 EV αυτοκίνητα, ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη.

 

Το πρώτο εξ αυτών θα έχει πολλές ομοιότητες με το πρωτότυπο που είδαμε πριν δύο χρόνια και θα ενταχθεί στην γκάμα των μεσαίων πολυτελών SUV. Kατά πάσα πιθανότητα θα λέγεται EQC, θα έχει ηλεκτροκινητήρα 400 ίππων και θα προσφέρει αυτονομία κίνησης που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα (λανσάρισμα το 2019).  

Κλείσιμο

Το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας θα είναι ένα μικρομεσαίο hatchback βασισμένο στο Vision EQ ForTwo Concept, το οποίο τράβηξε τους προβολείς της δημοσιότητας στην προηγούμενη έκθεση της Φρανκφούρτης. Θυμίζουμε ότι το EQ A διέθετε σύστημα τετρακίνησης προερχόμενο από 2 ηλεκτρικούς κινητήρες και συνολική απόδοση 268 ίππους (0-100 σε 5,5 sec & αυτονομία 400 km περίπου).
 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι με βάση πρόσφατες πληροφορίες φαίνεται πως θα υπάρξει-μεταξύ άλλων-ακόμη ένα μεσαίο πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν που, εκτός απροόπτου, θα βασιστεί στην υπάρχουσα Mercedes C-Class.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης