Μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες για τις υβριδικές Porsche Cayenne

Μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες για τις υβριδικές Porsche Cayenne

Όπως ανακοίνωσε η Porsche, οι υβριδικές εκδόσεις της Cayenne αναβαθμίζονται, χάρη στην βελτιωμένη απόδοση των μπαταριών και στην αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας.

Porsche-Cayenne-Turbo-S-E-Hybrid
Τόσο η βασική έκδοση Cayenne E-Hybrid, όσο και η ισχυρότερη Cayenne Turbo S E-Hybrid, διαθέτουν πλέον μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες, από 14,1kWh σε 17,9kWh, με αποτέλεσμα την αύξηση κατά 30% της ηλεκτρικής αυτονομίας που προσφέρουν στον οδηγό. 

Για παράδειγμα η Cayenne E-Hybrid μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 48 χλμ., με ταχύτητα έως και 135 χλμ./ώρα, την στιγμή που η μέση κατανάλωση φτάνει τα 2,4 λίτρα/100 χλμ. Σε ότι αφορά την κορυφαία έκδοση Turbo S E-Hybrid, η αυτονομία φτάνει τα 42 χλμ. με την κατανάλωση να αυξάνεται ελάχιστα στα 3,2 λίτρα/100 χλμ. Αμφότερες διαθέτουν ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων και 400 Nm ροπής, ενσωματωμένο στο 8τάχυτο κιβώτιο Tiptronic S.

Σε ότι αφορά τα θερμικά σύνολα, η Cayenne E-Hybrid εξοπλίζεται με ένα twin-turbo V6 μοτέρ, με χωρητικότητα 3,0 λίτρα, που αποδίδει συνδυαστικά 462 ίππους, ενώ στην Turbo S E-Hybrid βρίσκουμε το V8 twin-turbo σύνολο των 4,0 λίτρων, με την ισχύ (συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα) να φτάνει τους 680 ίππους. Ανάλογες του χαρακτήρα του γερμανικού SUV είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα, για την Turbo S E-Hybrid και 4,7 δευτερόλεπτα για την μικρότερη E-Hybrid.

Τέλος, αλλαγές έχουμε και στη διαχείριση των οδηγικών προφίλ που περιλαμβάνονται στο πακέτο Sport Chrono, με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας και των επιδόσεων. Πιο συγκεκριμένα, η Porsche θέτει χαμηλότερα το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, από το 100% στο 80%, καθώς μετά από έρευνες αποδείχθηκε ότι πάνω από το 80% η απόδοσή της πέφτει, ενώ στα προγράμματα Sport και Sport Plus, η μπαταρία φορτίζεται στο ελάχιστο επίπεδο, αλλά με σταθερή ισχύ, για παράδειγμα στα 12 kW για την Turbo S E-Hybrid.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης