F1: Ιδού η νέα McLaren!

F1: Ιδού η νέα McLaren!

Η βρετανική ομάδα παρουσίασε σήμερα στην έδρα της στο Πάραγκον το νέο της μονοθέσιο με κωδικό MP4/27. Πρόκειται για το 27ο μονοθέσιο που κατασκευάζει η ομάδα στην ιστορία της.

F1: Ιδού η νέα McLaren!
Η βρετανική ομάδα παρουσίασε σήμερα στην έδρα της στο Πάραγκον το νέο της μονοθέσιο με κωδικό MP4/27. Πρόκειται για το 27ο διαφορετικό μονοθέσιο που κατασκευάζει η ομάδα στην ιστορία της. Η McLaren είναι η δεύτερη ομάδα φέτος μετά την Caterham που παρουσιάζει το μονοθέσιο του 2012.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η McLaren θα έχει κινητήρα Mercedes ενώ θα οδηγούν για λογαριασμό της οι Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον. Όλες οι ομάδες αγωνίζονται με ελαστικά Pirelli.

Η ομάδα τερμάτισε πέρυσι στη 2η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών και για φέτος στόχος είναι το πρωτάθλημα.
Κλείσιμο

Μιλώντας σχετικά ο περσινός διεκδικητής του τίτλου, Τζένσον Μπάτον σημείωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος καθότι πρόκειται για τη στιγμή που αποκαλύπτεται πόσο σκληρά δουλέψαμε. Είναι μια συναρπαστική μέρα. Όλοι εδώ από την ημέρα που τελείωσε το πρωτάθλημα έως σήμερα δούλεψαν εξοντωτικά για να βελτιώσουν το μονοθέσιο σ’ όλα του τα σημεία. Οι προσομοιώσεις ολοκληρώνονται ανυπομονώ να βρεθούμε στη Χερέθ και να οδηγήσω το μονοθέσιο».

Αναφερόμενος στην μάχη του πρωταθλήματος ο πρωταθλητής του 2009 επικέντρωσε την προσοχή του στην MP4/27: «Πέρυσι δεν πίστευα μετά το πρώτο τεστ ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κερδίσουμε αγώνες. Συνήθως αποκομίζεις ένα καλό αίσθημα από το πρώτο τεστ και χτίζεις πάνω σ’ αυτό. Δεν μπορώ να ξέρω που βρισκόμαστε είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό με βάση και τους νέους κανονισμούς. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε όσα περισσότερα μίλια είναι δυνατόν στις δοκιμές ώστε να έχουμε ρυθμίσει σωστά το μονοθέσιο μας μέχρι τον πρώτο αγώνα. Σίγουρα οι Red Bull θα είναι δυνατές δε μπορεί ξαφνικά να φτιάξουν κακό μονοθέσιο. Θα μάθουμε στις επόμενες βδομάδες που βρισκόμαστε σε σχέση με τους άλλους».

Ο έτερος πιλότος της ομάδας, Λιούις Χάμιλτον σημείωσε: «Είναι φανταστικό μονοθέσιο και νιώθω σπουδαία που βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε την έμπνευση που μας οδήγησε στη δημιουργία αυτού του μονοθεσίου. Είναι προφανές ότι πρόκειται για το πιο δουλεμένο στη λεπτομέρεια μονοθέσιο που έχουμε παρουσιάσει ποτέ».

Μιλώντας για τον εαυτό του και το τι έκανε κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε: «Ήμουν στα παγωμένα βουνά του Κολοράντο όπου είχα την ευκαιρία να περάσω λίγο διάστημα με την οικογένειά μου και με φίλους. Προπονήθηκα πάρα πολύ και δεν μου έλειψε κάτι ιδιαίτερα ακόμη και η αγωνιστική οδήγηση δεν ένιωσα να μου λείπει. Είναι ωραίο να σταματάς για λίγο κάθε δραστηριότητα ώστε να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου. Είμαι ευγνώμων προς τον Μάρτιν (Ουίτμαρς, αγ. διευθ.) που μου επέτρεψε να κάνω ένα τόσο μεγάλο διάλλειμα».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Μπάτον ο Λιούις Χάμιλτον πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε πολύ καλά με τον Τζένσον. Έχουμε παρόμοιες απαιτήσεις στο set –up  και γενικά συμφωνούμε στο τι πρέπει να γίνει».

Σε ερώτηση για την αποσαφήνιση του κανονισμού που αφορά στην υπεράσπιση της θέσης σου στην πίστα, ο Χάμιλτον προκάλεσε το γέλιο των καλεσμένων της ομάδας: «Οι κανονισμοί είναι σαφείς, φέτος μπορείς να αλλάξεις μόνο μια φορά την πορεία σου για να υπερασπιστείς τη θέση σου. Είναι ξεκάθαρο πλέον και δε νομίζω ότι κανείς θα δυσκολευτεί να το εφαρμόσει εκτός ίσως από το Σουμάχερ».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης