Το νέο μονοθέσιο της Caterham!

Το νέο μονοθέσιο της Caterham!

H Βρετανική ομάδα που μέχρι πέρυσι ονομάζονταν Lotus παρουσίασε το πρώτο της μονοθέσιο με τα χρώματα της Caterham και κωδικό CT01.

Το νέο μονοθέσιο της Caterham!

H Βρετανική ομάδα που μέχρι πέρυσι ονομάζονταν Lotus παρουσίασε το πρώτο της μονοθέσιο με τα χρώματα της Caterham και κωδικό CT01. Έτσι έγινε η πρώτη ομάδα που παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο φέτος. Η όσο το δυνατόν πιο νωρίς παρουσίαση του νέου μονοθεσίου αποτελεί πάγια τακτική του βρετανού τεχνικού διευθυντή της ομάδας Μάικ Γκασκόιν, κάποιοι ίσως να θυμάστε την Toyota όσα χρόνια συμμετείχε στη F1, να παρουσιάζει πρώτη πάντα το νέο της μονοθέσιο με το Γκασκόιν στο πόστο του τενχικού διευθυντή.

H παρουσίαση ήταν διαδικτυακή και συνδεδεμένη με το βρετανικό περιοδικό F1 Racing.
 
Οδηγοί της ομάδας για το 2012 θα είναι όπως και πέρυσι οι Γιάρνο Τρούλι και Έκι Κοβαλάινεν. Ο κινητήρας της Renault αλλά και το κιβώτιο της Red Bull που θα χρησιμοποιηθούν για 2η συνεχή χρονιά από την ομάδα, αποτελούν ατού.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Μάικ Γκασκόιν (φωτ.) σε συνέντευξη που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της Cat

erham στο Facebook σημείωσε: «Μέχρι να πατήσει πίστα το νέο μας μονοθέσιο μπορούμε να δουλέψουμε μόνο με αριθμούς και δεδομένα προσομοιώσεων. Όπως κάθε ομάδα θέλουμε να ανεβούμε στην κατάταξη. Τα δυο τελευταία χρόνια ήμασταν δέκατοι, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Η σχεδίαση του μονοθεσίου βελτιώνεται από τις αρχές του 2011. Η σταθερότητα στον τεχνικό τομέα είναι σημαντική. Μέχρι τώρα κάθε χρόνο αλλάζαμε σχεδιαστές και κινητήρα ή κιβώτιο. Η αεροδυναμική παραμένει ο τομέας που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση. Μας βοηθά η απαγόρευση του blown diffuser. Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (KERS) πράγμα που θα μας βοηθήσει. Πιθανόν χρησιμοποιώντας το να προσπεράσουμε κάποια μονοθέσια στις δοκιμές».

Κλείσιμο
Η CT01 θα πατήσει για πρώτη φορά πίστα στις 7/2 στη Χερέθ όπου ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης. 

Επόμενη παρουσίαση αυτή της McLaren στις 1/2.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης