Στο νοσοκομείο ο Κουμπίτσα μετά από ατύχημα σε ράλι!

Στο νοσοκομείο ο Κουμπίτσα μετά από ατύχημα σε ράλι!

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πίετρα Λίγκουρ ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα μετά από ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη στο ράλι Ronde di Andora.

Στο νοσοκομείο ο Κουμπίτσα μετά από ατύχημα σε ράλι!

Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πίετρα Λίγκουρ ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα μετά από ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη στο ράλι Ronde di Andora.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη χειρουργική επέμβαση στον 26χρονο που έχει υποστεί κάταγμα στο δεξί χέρι, στο δεξί πόδι και στην παλάμη του δεξιού χεριού.

Θα χρειαστεί πιθανόν ένα μικρό θαύμα για να αγωνιστεί ξανά ο Κουμπίτσα σε αγώνες F1, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι χάνει τις δοκιμές εξέλιξης που βρίσκονται σε εξέλιξη και την πρεμιέρα της σεζόν στις 13 Μαρτίου στο Μπαχρέιν. 
 
Ο Πολωνός είχε τραυματιστεί ξανά σοβαρά στο χέρι το 2003 και από εκείνο το ατύχημα έχει ακόμη βίδες τιτανίου στον πήχυ.
Κλείσιμο

Ο Κουμπίτσα σήμερα αγωνίζονταν με ένα Skoda Fabia S2000 στο μονοήμερο αγώνα
καθαρά για λόγους αναψυχής. Έχασε τον έλεγχο στην πρώτη ειδική μετά από 4.6km και βγήκε από το δρόμο με πολλά χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο χτύπησε σε τοίχο εκκλησίας. Ο συνοδηγός του Γιακούμπ Γέρμπερ δεν τραυματίστηκε. Χρειάστηκε πάνω από μια ώρα για να απεγκλωβιστεί ο Πολωνός από τα συντρίμμια του Skoda. Στο σημείο του ατυχήματος ήταν αρκετά δύσκολη η πρόσβαση για τα σωστικά συνεργεία.
Έτσι ο Πολωνός πιλότος της F1, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Νεότερες λεπτομερείς πληροφορίες λένε ότι στο τέλος της ανεξέλεγκτης πορείας του το Skoda Fabia δίπλωσε πάνω σε μπαριέρα η οποία το διαπέρασε. Γι' αυτό και ο τραυματισμός του Πολωνού είναι από τη δεξιά πλευρά και όχι αριστερά όπως θα ήταν το λογικό αν χτύπαγε από την πόρτα του. Στη φωτογραφία φαίνεται η κατάσταση του αυτοκινήτου μετά το ατύχημα.

Ο Κουμπίτσα αρέσκεται πυκνά συχνά να συμμετέχει σε αγώνες ράλι και ήταν η πρώτη φορά που αγωνίζονταν στο συγκεκριμένο αγώνα και με αυτοκίνητο S2000.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για την κατάστασή του αλλά ήδη εκφράζονται ανησυχίες για το αν θα μπορέσει να ξεκινήσει τη σεζόν στη F1.

Η ομάδα της Renault αυτή τη στιγμή δεν έχει συνεργασία με εφεδρικό οδηγό πράγμα που δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα για την ομάδα που έχει ρίξει φέτος το βάρος της γύρω από τον ταλαντούχο Πολωνό οδηγό.

Όταν υπάρξουν νεώτερα για την κατάστασή του θα ενημερωθεί ανάλογα και το συγκεκριμένο άρθρο.

Μια από τις επιλογές της ομάδας σε περίπτωση που ο Κουμπίτσα δεν μπορέσει να αγωνιστεί φέτος ίσως είναι ο Μπρούνο Σένα.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης