Εντατικές δοκιμές για την Mercedes EQA

Εντατικές δοκιμές για την Mercedes EQA

Σε ακραίες συνθήκες ψύχους δοκιμάζεται η νέα μικρή ηλεκτρική Mercedes-Benz EQA που πρόσφατα απαθανατίστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό στον αρκτικό κύκλο.

MercedesEQA234567543
Λίγο μετά την αποκάλυψη της νέας Mercedes-Benz GLA το φώς της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του ηλεκτρικού alter ego της μικρής crossover Mercedes. Πρόκειται για την αναμενόμενη EQA, η οποία θα βρίσκεται αρκετά κοντά στην αισθητική και τις αναλογίες της GLA.

Οι φωτογραφίες του πρωτότυπου δοκιμών που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών σε πολικές συνθήκες δείχνουν πως η EQA δείχνει ελαφρά πιο ψηλή από την GLA καθώς το πάτωμα του ηλεκτρικού μοντέλου που φιλοξενεί τις μπαταρίες είναι πιο χαμηλό οπότε το ύψος της ανάρτησης πρέπει να είναι μεγαλύτερο ώστε η απόσταση της «κοιλιάς» από το έδαφος να είναι αρκετό. Από εκεί και πέρα τόσο οι διαστάσεις όσο και οι πρόβολοι είναι πολύ κοντά σε αυτά της GLA ενώ πιθανότατα κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και με τις αισθητικές λεπτομέρειες που βέβαια δεν μπορούμε να διακρίνουμε λόγω του έντονου καμουφλάζ.


Οι τεχνικές πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι αρκετά περιορισμένες όμως αναμένεται πως η EQA θα έχει αυτονομία που θα πλησιάζει τα 480 χιλιόμετρα. Επίσης θεωρείται πιθανό πως θα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις απόδοσης, με διαφορετικά πακέτα μπαταρίας και αυτονομίας ενώ δεν αποκλείεται και η δημιουργία μίας τετρακίνητης έκδοσης.

Η EQA είναι ένα από τα 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει η Mercedes-Benz μέχρι το 2025. Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει μετά την EQΑ θα ακολουθήσει η EQB και η κορωνίδα της ηλεκτρικής γκάμας με την ονομασία EQS.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης