Σύστημα μετάδοσης αποκλειστικά για υβριδικά μοντέλα από την Hyundai

Σύστημα μετάδοσης αποκλειστικά για υβριδικά μοντέλα από την Hyundai

Την ονομασία Active Shift Control έχει το νέο σύστημα μετάδοσης της Hyundai που εξελίχθηκε αποκλειστικά για υβριδικά μοντέλα.

hyundai-ioniq4567654harpi1000_1
Σύμφωνα με την Hyundai η πρωτοποριακή τεχνολογία της μετάδοσης επιτρέπει την παρακολούθηση των παραμέτρων που σχετίζονται με τις αλλαγές σχέσεων έως και 500 φορές το δευτερόλεπτο. Με αυτό τον τρόπο το σύστημα μπορεί να ρυθμίζει την ταχύτητα περιστροφής της μετάδοσης για ακόμα ταχύτερους χρόνους αλλαγών.

Το νέο σύστημα θα κάνει πρεμιέρα στο επόμενο Sonata Hybrid και σταδιακά θα πάρει θέση σε όλα τα υβριδικά Hyundai και Kia. Η κεντρική μονάδα του ASC μέσω ειδικού λογισμικού επικοινωνεί με αυτή που ελέγχει το υβριδικό σύστημα προκειμένου να συντονίζεται ο ρυθμός περιστροφής του ηλεκτροκινητήρα με αυτόν της μετάδοσης επιτρέποντας έτσι την μείωση του χρόνου αλλαγών έως και 30% με παράλληλη βελτίωση και της προοδευτικότητάς τους.

Συγκεκριμένα, χάρη στο ειδικό λογισμικό η υβριδική μονάδα έχει την δυνατότητα παρατήρησης της ταχύτητας περιστροφής της μετάδοσης 500 φορές το δευτερόλεπτο χάρη σε αισθητήρες που υπάρχουν σε αυτή. Έτσι την στιγμή που απαιτείται αλλαγή το σύστημα συντονίζει αυτόματα την περιστροφική ταχύτητα της μετάδοσης με αυτή του ηλεκτροκινητήρα μειώνοντας έτσι την ταχύτητα αλλαγής από τα 500ms στα 350ms.
Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνεται βελτίωση των επιδόσεων αλλά και της οικονομίας ενώ η επίτευξη πιο συγχρονισμένων μειώνει τις τριβές και τις απώλειες προς όφελος της αξιοπιστίας και της μακροζωίας της μετάδοσης.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης