Αυτό είναι το εσωτερικό της Porsche Taycan

Αυτό είναι το εσωτερικό της Porsche Taycan

Το προηγμένο τεχνολογικό προφίλ της Taycan θα αποτυπώνεται και στο εσωτερικό της, σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες που έδωσε η Porsche. 

368cb4ae-2020-porsche-taycan-1453454harpi1000
Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως για ένα μοντέλο που προβάλει το υψηλό τεχνολογικό της υπόβαθρο η Porsche δεν θα διάλεγε τίποτα λιγότερο από ένα αντίστοιχα προηγμένο περιβάλλον φιλοξενίας για τους επιβάτες. Λίγες ημέρες λοιπόν πριν την 4η Σεπτεμβρίου όπου έχει προγραμματιστεί η επίσημη παρουσίαση της Taycan, η Porsche ανοίγει τις πόρτες του τετράθυρου ηλεκτρικού σπορ κουπέ μοντέλου της αποκαλύπτοντας κάθε λεπτομέρεια του εσωτερικού της.
Πρόκειται για μια εκτέλεση με ιδιαίτερα υψηλό τεχνολογικό πρόσημο όπως άλλωστε δηλώνεται με κάθε σαφήνεια από την παρουσία τεσσάρων διαφορετικών ψηφιακών οθονών εκ των οποίων μια βρίσκεται μπροστά από το συνοδηγό, κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει έως τώρα. Η Porsche δεν έχει δώσει ακόμα πολλές πληροφορίες σχετικά με χρήση της συγκεκριμένης οθόνης σημειώνοντας μόνο πως χάρη σε αυτή ο συνοδηγός θα μπορεί να ρυθμίζει λειτουργίες χωρίς να ενοχλεί τον οδηγό.

Από εκεί και πέρα ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι ουσιαστικά μια οβάλ οθόνη 16,8 ιντσών η οποία μάλιστα είναι εφοδιασμένη με ειδικό φίλτρο για την αποφυγή των αντανακλάσεων και την βελτίωση της ευκρίνειας. Ο πίνακας οργάνων έχει τέσσερις διαφορετικές προκαθορισμένες ρυθμίσεις – Classic, Map, Full Map και Pure. Η πρώτη από αυτές έχει τη διάταξη και απεικονίσεις ενός κλασσικού πίνακα οργάνων, οι Map και Full Map δίνουν περισσότερη βαρύτητα στην απεικόνιση του χάρτη πλοήγησης και σχετικών πληροφοριών ενώ η Pure μειώνει στο ελάχιστο τον αριθμό των ενδείξεων διατηρώντας μόνο τις πλέον βασικές για την κίνηση του αυτοκινήτου. Στα δύο άκρα του πίνακα οργάνων υπάρχουν δύο μικρές περιοχές αφής για τον έλεγχο των φώτων, της ανάρτησης και του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης.

Η κεντρική οθόνη 10,9 ιντσών στην κονσόλα εξυπηρετεί κυρίως το σύστημα πολυμέσων το οποίο θα διαθέτει προηγμένη λειτουργία φωνητικών εντολών. Κάτω από αυτή υπάρχει μια δεύτερη οθόνη 8,4 ιντσών για τον έλεγχο του κλιματισμού και άλλων λειτουργιών η οποία διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης γραφής. Μια μικρότερη οθόνη 5,9 ιντσών για τον έλεγχο του κλιματισμού θα υπάρχει επιπλέον στο χώρο των πίσω επιβατών.

Κλείσιμο
Φυσικά θα υπάρχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών σε ότι αφορά τα υλικά των εσωτερικών επενδύσεων μεταξύ των οποίων το δέρμα αλλά και ένα νέο υλικό μικροϊνών που η Porsche ονομάζει Race-Tex και προέρχεται από ανακυκλωμένα συνθετικά υλικά. Από ανακυκλωμένα υλικά όπως μεταξύ άλλων από δίχτυα ψαρέματος θα είναι κατασκευασμένα και τα πατάκια. Τέλος σε ότι αφορά το φινίρισμα η Porsche θα διαθέτει προς επιλογή υλικά όπως το ξύλο, το αλουμίνιο τα ανθρακονήματα αλλά και συνθετικά υφάσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης