Ποια κλιματική αλλαγή; - Ερχονται ακόμα περισσότερα Μ για την BMW

Ποια κλιματική αλλαγή; - Ερχονται ακόμα περισσότερα Μ για την BMW

Το τμήμα υψηλών επιδόσεων BMW M έχει στα πλάνα του την αύξηση των μοντέλων M Performance αλλά και των καθαρόαιμων Μ που θα προσφέρονται στη γκάμα της BMW.

m_comp_hires34543harpi1000

Το πρόσφατο πρωτότυπο BMW Vision M NEXT που παρουσιάζει το όραμα της BMW για το ηλεκτρικό μέλλον των μοντέλων υψηλών επιδόσεων έρχεται σε σύντομο διάστημα μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης που έχει η εταιρία για την εξέλιξη μοντέλων που δεν θα βασίζονται σε αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής και θα έχουν την σφραγίδα του τμήματος Μ.

Όλα δείχνουν πως το τμήμα M βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δημιουργική περίοδο εμπλουτίζοντας την γκάμα της BMW με ειδικές εκδόσεις ακόμα και για νεοεμφανιζόμενα μοντέλα όπως για παράδειγμα η νέα BMW M135 xDrive αλλά και οι νέες Χ3 Μ και X4 M οι οποίες στοχεύουν σε ένα από τα πλέον εμπορικά κομμάτια της σημερινής αγοράς.



Οι άνθρωποι της BMW Μ δεν κρύβουν μάλιστα την διάθεση για τον εμπλουτισμό και την επέκταση της γκάμας τόσο των σπορ εκδόσεων Μ Performance όσο και των καθαρόαιμων Μ αλλά και σκληροπυρηνικών εκδόσεων CS των μοντέλων Μ. Προκειμένου να διευκολυνθεί η εξέλιξη και ανάπτυξη των νέων μοντέλων σχεδιάζεται η δημιουργία ενός βασικού πυρήνα τριών κινητήριων μονάδων στις οποίες μάλιστα στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει και ηλεκτρική παρεμβολή – πιθανά σε κάποια υβριδική εκδοχή.

Κλείσιμο
Έτσι στη βάση θα υπάρχει ένας 2λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας, πιο πάνω θα χρησιμοποιείται ένας 3λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά, ενώ τα μεγαλύτερα και κορυφαία σε απόδοση μοντέλα θα διαθέτουν έναν 4λιτρο V8 κινητήρα. Και οι τρεις βασικοί κινητήρες θα έχουν αντίστοιχη αρχιτεκτονική η οποία θα βασίζεται στην αρχή των 500cc ανά κύλινδρο κάτι που σίγουρα θα επιταχύνει τις διαδικασίες εξέλιξης μειώνοντας παράλληλα και το κόστος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης