Ferrari: Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

Ferrari: Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

Άργησαν στο Μαρανέλο να ξεκινήσουν την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου, ο πρόεδρος της Ferrari, όμως εκφράζει την πεποίθησή του πως μπορούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Ferrari: Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
Ο Ιταλός ceo του γκρουπ Fiat και πλέον πρόεδρος της Ferrari, Σέρτζιο Μαρκιόνε παραμένει αισιόδοξος για την φετινή απόδοση της ομάδας F1 μετά το παράθυρο εξέλιξης των μονάδων ισχύος που άνοιξε στους κανονισμούς.  Ο 63χρονος που διαδέχτηκε άκομψα τον Λούκα ντι Μοντεζέμολο θεωρεί πως η δυνατότητα συνεχούς αναβάθμισης της μονάδας ισχύος σε συνδυασμό με τις σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στο Μαρανέλο το προηγούμενο διάστημα θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της Ferrari στη F1. Θυμίζουμε πως η Ιταλική ομάδα έμεινε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια (1993) χωρίς νίκη πέρυσι.

Κλείσιμο
Μιλώντας σχετικά ο Μαρκιόνε τόνισε: «Θα ξεκινήσουμε αργότερα τη σεζόν γιατί αργήσαμε λίγο στη σχεδίαση του νέου μονοθεσίου. Όμως υπάρχει ελευθερία στην εξέλιξη της μονάδας ισχύος οπότε θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Νομίζω πως το μονοθέσιο θα γίνεται καλύτερο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Έχουμε νέο επικεφαλή στην ομάδα το Μαουρίτσιο Αριβαμπένε που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στους αγώνες. Έχουμε τεχνικό διευθυντή τον Τζέιμς Άλισον που κατευθύνει τη δουλειά της ομάδας».

Αναφερόμενος στις αλλαγές ο Ιταλός πρόεδρος είπε: «Ήταν καιρός να γίνουν, ο Λούκα έκανε σπουδαία δουλειά όντας επικεφαλής για 23 χρόνια αλλά δεν πήρε τίτλο μετά το 2008. Το 2014 ήταν καταστροφή νομίζω πως η οργάνωσή μας είχε πλαδαρέψει. Ήταν καιρός για αλλαγές. Βέβαια στο τμήμα των αυτοκινήτων παραγωγής τα πάμε πολύ καλά όμως η καρδιά της επιτυχίας για τη Ferrari, είναι η F1. Αν δεν είμαστε ανταγωνιστικοί στη F1, αυτό αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων. Γι’ αυτό έπρεπε να αλλάξουμε όσο είναι καιρός».

H Ferrari έχει ανακοινώσει πως θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο με κωδικό F666 στις 30 Ιανουαρίου μια μέρα πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στη Χερέθ της Ισπανίας. Φέτος θα αγωνίζονται για λογαριασμό της ομάδας οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν.



Ο Φέτελ έβγαλε μια προσωπογραφία με τους εργαζόμενους στο Μαρανέλο. Για περισσότερα δείτε εδώ... 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης