Mercedes: Το παρασκήνιο μετά τη σύγκρουση στο Βέλγιο!

Mercedes: Το παρασκήνιο μετά τη σύγκρουση στο Βέλγιο!

Ο Λιούις Χάμιλτον έχει δηλώσει πως ο φετινός τίτλος κρίθηκε στο Σπα εκεί όπου ο ίδιος εγκατέλειψε μετά από την επαφή που είχε με το Ρόσμπεργκ και η ομάδα έχασε τη νίκη, που πήγε στο Ρικιάρντο της Red Bull.

Mercedes: Το παρασκήνιο μετά τη σύγκρουση στο Βέλγιο!
Στα τέλη Αυγούστου αρχές, Σεπτεμβρίου αναφερθήκαμε αρκετές φορές σ’ όσα συνέβησαν πίσω από κλειστές πόρτες στο Μπράκλεϊ της Βρετανίας όπου βρίσκεται η έδρα της ομάδας.

Κλείσιμο
Σήμερα η ετήσια ανασκόπηση του Βρετανικού Autosport αποκαλύπτει ένα ακόμη στοιχείο που καταδεικνύει τη δραματική τροπή που πήραν τα πράγματα μετά τη σύγκρουση των δυο W05 στο 2ο γύρο του Βελγικού GP. Αμφότεροι λοιπόν οι Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ πήραν σαφέστατη εντολή το βράδυ της Κυριακής στο Σπα να μην απευθύνουν το λόγο ο ένας στον άλλο ή στα μέλη της ομάδας μέχρι νεωτέρας.

Τη Δευτέρα 25/8 έγινε μια δίωρη συνάντηση στο Μπράκλεϊ όπου παρευρίσκονταν και οι Χάμιλτον – Ρόσμπεργκ και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο. Αφού ξεκαθαρίστηκε η κατάσταση τότε και μόνο επετράπη στους δυο οδηγούς να έρθουν ξανά σε επικοινωνία με την υπόλοιπη ομάδα.



Αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες,
ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ εντυπωσίασε: «Βγήκαμε πιο δυνατοί ως ομάδα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία. Αποφασίσαμε ότι κανένας οδηγός δε θα μας ανακατέψει ή θα μας διχάσει. Είμαστε μια ομάδα. Αυτό μας ένωσε γιατί δεν ήταν επίδειξη ισχύος, ούτε κόντρα δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοια σε μια ομάδα. Όταν ήρθαν οι οδηγοί μετά το Βέλγιο πίσω στο εργοστάσιο τότε συνειδητοποίησαν ότι αυτό που έκαναν είναι μη αποδεκτό. Ετοιμάζαμε βελτιώσεις για το μονοθέσιο για Ιταλία και Σιγκαπούρη, οι μηχανικοί ξενυχτούσαν, δεν έβλεπαν τις οικογένειές τους για να προλάβουν και αυτοί τα πέταξαν όλα στο δεύτερο γύρο. Δεν μπήκαμε στη συζήτηση για το ποιος έχει το 100% ευθύνης ο ένας ή ο άλλος για μας αρκούσε το 51%.  Οπότε τους ξεκαθαρίσαμε ότι αν συμβεί ξανά θα κληθούμε ν’ αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε μ’ αυτό το οδηγικό δίδυμο. Αυτό το μήνυμα που τους πέρασα ανεπίσημα ισχυροποίησε τη θέση όλων μας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης