Χάμιλτον: Ο τίτλος κρίθηκε στο Σπα!

Χάμιλτον: Ο τίτλος κρίθηκε στο Σπα!

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής μιλώντας για τα καθοριστικά σημεία του φετινού πρωταθλήματος στάθηκε μεταξύ άλλων στις εγκαταλείψεις που είχε σε Αυστραλία, Καναδά και Βέλγιο.

Χάμιλτον: Ο τίτλος κρίθηκε στο Σπα!
Ο 29χρονος πρωταθλητής θεωρεί πως κομβικό σημείο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν η σύγκρουση με τον teammate του Νίκο Ρόσμπεργκ στο Σπα και η εγκατάλειψή του σ’ αυτόν τον αγώνα. Ήταν ο 12ος γύρος του πρωταθλήματος και ο Χάμιλτον βρέθηκε 29 βαθμούς πίσω από το Ρόσμπεργκ. Αμέσως μετά έκανε ένα σερί 5 νικών σε Ιταλία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Ρωσία, Αμερική που του έδωσε ένα ασφαλές προβάδισμα.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο σημείο κλειδί του πρωταθλήματος ο Χάμιλτον είπε: «Φυσικά ήταν το Σπα. Ας ξεκινήσουμε από την Αυστραλία εκεί ήταν σκληρό για μένα να μην τερματίσω μετά από τόση προσπάθεια στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης. Όμως είμαστε δεμένη ως ομάδα και καταφέραμε ν’ αναπτερώσουμε ο ένας το ηθικό του άλλου. Μετά τη σύγκρουση στο Σπα ήταν για μένα  «το κάνεις ή πεθαίνεις» κατάσταση.

Όσον αφορά στις αποφάσεις που πήρε στο πρόσφατο παρελθόν ο Χάμιλτον στάθηκε στη μεταπήδηση από τη McLaren στη Mercedes: «Πολλοί ήταν αυτοί που αμφέβαλλαν για την απόφασή μου να έρθω σ’ αυτή την ομάδα. Όταν κάθισα να συζητήσω με το Λάουντα και το Μπρον και μου εξήγησαν όλα τα σχέδια για το μέλλον κατάλαβα αμέσως ότι βρίσκονταν στο σωστό δρόμο. Όταν ήρθα στην ομάδα δεν περίμενα ότι θα κερδίσουμε τόσο άμεσα. Είμαι πραγματικά τυχερός που έχω την καλύτερη ομάδα, το καλύτερο μονοθέσιο κάναμε σπουδαία δουλειά μαζί.



Η στιγμή της σύγκρουσης ανάμεσα στις δυο Mercedes, στις 24/8 στο Σπα και στη στροφή "Les Combes".

Αναφερόμενος στις διακυμάνσεις τις σχέσεις του με το Ρόσμπεργκ, ο Χάμιλτον είπε:
«Είχαμε ενδιαφέρουσες στιγμές με το Νίκο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τον συνάντησα για πρώτη φορά το 1997 όταν αγωνιζόμασταν στα καρτ στην Ιταλία. Ήταν τότε το αστέρι που ανέτελλε με την κορυφαία ομάδα CRG ενώ εγώ έτρεχα για την Top Kart. Είχαμε σπουδαίους αγώνες τότε και ήμασταν καλύτεροι φίλοι απ’ ότι σήμερα. Η μάχη φέτος ήταν έντονη είχαμε το ίδιο μονοθέσιο και βρίσκονταν δίπλα μου. Θα ήθελα να βλέπατε τι παιχνίδια ψυχολογίας γίνονταν. Είναι σπουδαίος ανταγωνιστής ο Νίκο ανυπομονώ να τον κοντράρω του χρόνου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης