Φυσικό αέριο: Η εξοικονόμηση χρημάτων φτάνει το 60%!

Φυσικό αέριο: Η εξοικονόμηση χρημάτων φτάνει το 60%!

Τα μοντέλα με πεπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά...

Φυσικό αέριο: Η εξοικονόμηση χρημάτων φτάνει το 60%!
Τα μοντέλα με πεπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά, όμως το ελλιπές δίκτυο ανεφοδιασμού αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξάπλωση του καυσίμου.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως το CNG είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και φαίνεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα εκτοπίσει τη βενζίνη και το πετρέλαιο. «Τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο εκπέμπουν σημαντικά χαμηλότερους ρύπους σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα», σχολιάζει ο Andrew Shepherd, ειδικός για την τεχνολογία CNG στη Seat.

Και το όφελος όμως στην τσέπη των οδηγών είναι σημαντικό: Εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με το diesel κυμαίνεται από 30 έως 50% και με τη βενζίνη από 50 έως 60%. Κύρια αγορά στην Ευρώπη των αυτοκινήτων με καύσιμο το φυσικό αέριο είναι η Ιταλία. Κυκλοφορούν περισσότερα από 750.000, ενώ τα πρατήρια έχουν ξεπεράσει τα 1.000.

Η ανάπτυξη στη γειτονική μας χώρα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα στα τελευταία 16 χρόνια ο στόλος αυτοκινήτων φυσικού αερίου τριπλασιάστηκε και ο αριθμός πρατηρίων τετραπλασιάστηκε. Πρόσφατη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας σταθμός ανεφοδιασμού κάθε 150 km, ενώ οι μεγάλες πόλεις οφείλουν να αναπτύξουν επαρκές δίκτυο.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης