Μπιανκί: Ανάλυση του ατυχήματος!

Μπιανκί: Ανάλυση του ατυχήματος!

Η FIA δια στόματος του αλυτάρχη Τσάρλι Ουάτινγκ έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες και απαντήσεις όσον αφορά στο ατύχημα του Γάλλου πιλότου.

Μπιανκί: Ανάλυση του ατυχήματος!
Χτες στο Σότσι ο Ουάτινγκ αφού ανέλυσε όσα έγιναν δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Πρώτα απ’ όλα ο πολύπειρος αλυτάρχης αποσαφήνισε: «Καθώς δυνάμωνε η βροχή και ενώ παρέμενε πιο στεγνή η αγωνιστική γραμμή. λόγω της διέλευσης των μονοθεσίων γύρω απ’ αυτή. η στάθμη του νερού αυξάνονταν. Ο Σούτιλ πάτησε εκτός αγωνιστικής γραμμής και γι’ αυτό έχασε τον έλεγχο. Ο Μπιανκί ήταν εμπρός του εκείνη τη στιγμή, δεν τον είδε. Στον επόμενο γύρο όπως έρχεται κάνει το ίδιο λάθος πατώντας εκτός γραμμής. Η αντίδρασή του ήταν διαφορετική απ’ αυτή του Σούτιλ, ο Γερμανός έκανε τετακέ. Ο Γάλλος προσπάθησε να διορθώσει, το παράκανε και έφυγε ευθεία προς τα πάνω. Είναι πρώιμο να μιλήσουμε για την ταχύτητα που χτύπησε το γερανό θέλουμε περισσότερα στοιχεία από τη φάση κίνησης του μονοθεσίου εκτός πίστας για να είμαστε ακριβείς. Ο Μπιανκί ακόμη κι αν δεν είχε χτυπήσει το γερανό θα είχε πέσει πάνω στις μπαριέρες με ταχύτητα».

Αμέσως μετά τέθηκαν από τους δημοσιογράφους συγκεκριμένα ζητήματα και δόθηκαν απαντήσεις από τον αλυτάρχη της FIA, Τσάρλι Ουάτινγκ

Ώρα διεξαγωγής αγώνα

Δεν είναι δικό μας θέμα. Είπα στους οργανωτές να γίνει νωρίτερα ο αγώνας αλλά δεν ήθελαν. Τους εξήγησα πως αν η πρόβλεψη του καιρού επαληθευτεί ο αγώνας δε θα γίνει. Ήθελαν να γίνει η εκκίνηση στις 15:00. Όπως και να έχει ο καιρός ήταν καλύτερος απ’ ό,τι προβλέπονταν. Για μένα η ώρα εκκίνησης δεν επηρέασε σε τίποτα το ατύχημα.

Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας για την απομάκρυνση του μονοθεσίου του Σούτιλ;
Κλείσιμο
Βγάλαμε διπλές κίτρινες σημαίες το επόμενο στάδιο είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας. Το μονοθέσιο του Σούτιλ ήταν αρκετά μακριά από την πίστα αυτό που κάναμε ήταν το φυσιολογικό σε μια τέτοια κατάσταση. Δε βλέπαμε ότι ήταν απαραίτητο το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Έκοψε ο Μπιανκί στις διπλές κίτρινες σημαίες;
Ξέρουμε με τι ταχύτητα βγήκε εκτός δρόμου. Πολλά μονοθέσια πέρασαν από κει μερικά δεν είχαν κόψει τόσο πολύ όσο άλλοι. Δεν νομίζω ότι το θέμα βρίσκεται πόσο έκοψε σε σχέση με τους άλλους. Έκοψε πάντως.

Η πράσινη σημαία ήταν σωστή;
Ναι γιατί αφορούσε την περιοχή μετά την έξοδο του Σούτιλ. Πρέπει να κατανοήσετε πως η περιοχή μιας σημαίας δεν ξεκινά από το σημείο που την βλέπει ο οδηγός αλλά από το σημείο που την περνάει και μετά. Οπότε η πράσινη σημαία έδινε σήμα ότι από κει και μετά πρέπει ν’ αγωνιστείς.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του Μπιανκί αλλά και να δείτε βίντεο από το συμβάν...

Αργήσατε να αντιληφθείτε τη σοβαρότητα της κατάστασης;
Ναι περίπου 20 δευτερόλεπτα γιατί δεν βλέπαμε το μονοθέσιο του Μπιανκί. Αναρωτιόμουν γιατί αργούσαν να απομακρύνουν το μονοθέσιο του Σούτιλ, συνήθως οι άνθρωποι ασφαλείας της Σουζούκα είναι πολύ γρήγοροι. Μετά μας είπαν ότι ένα μονοθέσιο χτύπησε το γερανό. Όμως εμείς δεν το βλέπαμε. Μετά από λίγο μια άλλη κάμερα μας το έδειξε. Βγάλαμε αμέσως αυτοκίνητο ασφαλείας και ιατρικό αυτοκίνητο.



Η FIA προτίθεται να θέσει όρια ταχύτητας υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας όταν διαλευκανθεί πλήρως το ατύχημα.


Πόσο καθυστέρησε η μεταφορά στο νοσοκομείο;
(εδώ  απάντηση έδωσε ο επικεφαλής του ιατρικού τημ της FIA, Ζαν Σαρλς Πιέτ μαζί με τον επικεφαλής διασώστη Ίαν Ρόμπερτς, δεξιά στη φωτ.)

Επτά λεπτά, υπολογίζαμε 25 και κάναμε 32 λόγω των καιρικών συνθηκών. Η κατάσταση όμως του Μπιανκί ήταν σταθερή. Δεν άλλαξε τίποτα κατά τη μεταφορά. Το ελικόπτερο μπορούσε ν’ απογειωθεί από την πίστα δεν μπορούσε όμως να προσγειωθεί λόγω των συνθηκών στην ταράτσα του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ζαν Τοντ τόνισε:
«Πρέπει να μάθουμε απ’ ότι συνέβη γιατί δεν θέλω ν’ αντιμετωπίσουμε ξανά παρόμοια κατάσταση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης