Η μοναδική εμπειρία που προσφέρει το νέο XC90

Η μοναδική εμπειρία που προσφέρει το νέο XC90

Όσα γνωρίζατε για το περιβάλλον οδήγησης, μια ματιά στο εσωτερικό του νέου μεγάλου SUV της Volvo θα σας κάνει να τα ξεχάσετε.

Η μοναδική εμπειρία που προσφέρει το νέο XC90
Οι Σουηδοί σχεδιαστές και μηχανικοί υιοθέτησαν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, καθώς το μεγάλο πλήθος κουμπιών και περιστροφικών διακοπτών στο οποία έχουμε συνηθίσει επί δεκαετίες, έχει αντικατασταθεί από μια μεγάλη οθόνη αφής, σύστημα προβολής πάνω στο παρμπρίζ (Head-Up Display) και χειριστήρια πάνω στο τιμόνι, που για τη χρήση τους αρκεί μόνο ο αντίχειρας του οδηγού.

Το εύχρηστο αποτέλεσμα εξασφαλίζει στον οδηγό τη δυνατότητα να διατηρεί την προσοχή του εστιασμένη στον δρόμο για περισσότερο χρόνο, όταν χειρίζεται ή κάνει ρυθμίσεις στο σύστημα. Αξιοποιεί επίσης τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου πολύ πιο αποτελεσματικά και διαθέτει μια σειρά από πρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως ενσωματωμένες εφαρμογές cloud computing για την αναπαραγωγή μουσικής από το διαδίκτυο μέσω streaming, πολλές υπηρεσίες νέας τεχνολογίας καθώς και την τεχνολογία CarPlay, προβολής και χρήσης συσκευών Apple iOS στην οθόνη αφής.

Κλείσιμο
Sensus – εύκολος χειρισμός

Το νέο σύστημα χειρισμού της Volvo αποτελεί μέρος του συστήματος διασύνδεσης ‘Sensus’ και χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας οθόνη αφής και λογισμικό, που επιτρέπει στον οδηγό να οικοδομήσει άμεσα μια ενστικτώδη κατανόηση του τρόπου που λειτουργεί το σύστημα, της θέσης που βρίσκονται τα χειριστήρια και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να τα χειρίζεται.

«Η ομαλή αλληλεπίδραση χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού ήταν ο βασικός στόχος των σχεδιαστών και των μηχανικών μας. Το σύστημα ελέγχου του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί να επιτρέπει στον οδηγό να έχει την προσοχή του στον δρόμο και τα χέρια του στο τιμόνι, όσο το δυνατόν περισσότερο. Το σύστημα ελέγχου του αυτοκινήτου αποτελεί ένα μόνο από πολλά παραδείγματα του τρόπου που το νέο XC90 έχει σχεδιαστεί γύρω από τις ανάγκες των ανθρώπων που πρόκειται να το οδηγήσουν», λέει ο Thomas Ingenlath, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού της Volvo Cars.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης