Έναρξη παραγωγής για τη Χ5 τρίτης γενιάς

Έναρξη παραγωγής για τη Χ5 τρίτης γενιάς

Στις 28 Ιουνίου βγήκε από το εργοστάσιο της BMW, στο Σπάρτανμπουργκ της Νότιας Καρολίνας, η τελευταία Χ5 δεύτερης γενιάς.

Έναρξη παραγωγής για τη Χ5 τρίτης γενιάς
Ένα μήνα αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου το μεγάλο γερμανικό SUV άλλαξε σελίδα, καθώς ξεκίνησε η παραγωγή της τρίτης γενιάς. Το πρώτο αυτοκίνητο προορίζεται για την ανατολική Ευρώπη και ήταν μία M50d, με τον 6κύλινδρο diesel των 3 λίτρων να αποδίδει 381 PS χάρη σε τρία turbo.

Από το 1999, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, η Χ5 κατασκευάζεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ. Το μοντέλο της BMW διατίθεται σε περισσότερες από 140 χώρες και η συνολική του παραγωγή έχει ξεπεράσει το 1,3 εκατ. μονάδες. Οι παραδόσεις της τρίτης γενιάς θα αρχίσουν στην Ευρώπη τον Νοέμβριο. Η νέα Χ5 έχει πορτμπαγκάζ με όγκο 650 lt, ενώ προαιρετικά μπορεί να δεχτεί και τρίτη σειρά καθισμάτων.

Κατά την περίοδο του λανσαρίσματος θα είναι διαθέσιμοι τρεις εκδόσεις κινητήρων, η xDrive30d με 258 PS, η M50d με το πακέτο M Performance στην οποία αναφερθήκαμε νωρίτερα και η xDrive50i με τον V8 βενζίνης των 4,4 lt. και των 450 PS. Το Δεκέμβριο του 2013 θα προστεθούν στη γκάμα η sDrive25d (δικίνητη με κατανάλωση 5,6 lt/100 km και ρύπους 149 g/km), η xDrive40d, η xDrive35i και η xDrive25d.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης