Επίθεση στις αισθήσεις από τη νέα BMW X2
kedriki

Επίθεση στις αισθήσεις από τη νέα BMW X2

Η δεύτερη γενιά ήρθε για να κάνει τη διαφορά και συνδυάζει την κομψότητα και την ισορροπημένη εμφάνιση με ένα εξίσου αθλητικό παρουσιαστικό, μαγνητίζοντας το βλέμμα.

Sponsored Content

Η BMW X2 ήταν η πρώτη που εισήγαγε το SAC (Sports Activity Coupé) στην premium compact κατηγορία. Η δεύτερη γενιά της έχει προχωρήσει το concept με μια εντελώς ξεχωριστή σχεδίαση που συνδυάζει τις δυναμικές γραμμές με την κομψότητα και την ισορροπημένη εμφάνιση με ένα εξίσου αθλητικό παρουσιαστικό, μαγνητίζοντας το βλέμμα με την πρώτη ματιά.

Οι αναλογίες και η συνολική σχεδιαστική της εκλέπτυνση της νέας X2 την καθιστούν ίσως το πιο όμορφο κουπέ SUV της αγοράς. Το εμπρός μέρος είναι πιο χαμηλό και κυρτωμένο, η κλίση της οροφής προς τα πίσω εξίσου έντονη αλλά πολύ ισορροπημένη, οι τροχοί εμφανώς πιο ακροβολισμένοι στο αμάξωμα, η συνολική φιγούρα πιο δυναμική αλλά συνάμα και πιο φινετσάτη.
Οι διαστάσεις σε σχέση με την προηγούμενη Χ2 είναι σημαντικά μεγαλύτερες. Η νέα Χ2 βγάζει έναν avant guarde χαρακτήρα, τόσο έντονο που αρχικά θεωρείς δεδομένο ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Και κατά το ήμισυ είναι. Δίπλα στις θερμικές εκδόσεις υπάρχει και η αμιγώς ηλεκτρική iX2. Με όποια μορφή πρόωσης και αν την αποκτήσεις οι αυξημένες διαστάσεις της νέας X2 υπόσχονται άπλετη ευρυχωρία τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πορτμπαγκάζ των θερμικών εκδόσεων έχει μέγιστη χωρητικότητα 560 – 1.470 λίτρα, ενώ η ηλεκτρική BMW iX2 προσφέρει από 525 μέχρι 1.400 λίτρα. Στο εμπρός μέρος εντυπωσιάζουν οι προβολείς LED και η σχεδόν εξαγωνική μάσκα νεφρών BMW, η οποία διατίθεται με προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow. Στη λίστα των επιλογών περιλαμβάνονται επίσης οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED. Στο πίσω μέρος, οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών και οι μυώδεις ώμοι δημιουργούν ένα εντυπωσιακό οπτικό αντίκτυπο. Τα οριζόντια περιγράμματα των πίσω φώτων είναι ειδικά σχεδιασμένα για το μοντέλο και ενισχύουν την σπορ αίσθηση.
BMW X2 l SPANOS SA.
Το εσωτερικό της νέας BMW X2 είναι εξίσου ρηξικέλευθο με την εξωτερική της εμφάνιση, που σημαίνει προχωρημένη σχεδίαση, premium ατμόσφαιρα, κορυφαία ποιότητα υλικών με αρκετές σπορ πινελιές και τεχνολογίες. Ο λεπτός πίνακας οργάνων φιλοξενεί την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το «πλευστό» υποβραχιόνιο ενσωματώνει τον πίνακα ελέγχου. Ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος από τις «βασικές» κιόλας εκδόσεις, περιλαμβάνοντας αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών, σύστημα πλοήγησης BMW Maps, σπορ δερμάτινο τιμόνι, αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας, τέσσερις θύρες USB-C και μια πρίζα 12V τόσο στην κεντρική κονσόλα όσο και στον χώρο αποσκευών. Μια σειρά από νέα πακέτα εξοπλισμού επιτρέπουν τη στοχευμένη εξατομίκευση της νέας BMW X2. Μεταξύ των επιλογών που ενισχύουν τον premium χαρακτήρα της είναι το θερμαινόμενο τιμόνι και ηχοσύστημα Harman Kardon. Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει επίσης η πανοραμική ηλιοροφή, στην οποία η σκουρόχρωμη γυάλινη επιφάνεια εκτείνεται μέχρι το παρμπρίζ, καταλήγοντας σε ένα ενιαίο τμήμα στο πίσω μέρος.
Στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση iX2 xDrive30 οι δύο ηλεκτροκινητήρες –ένας σε κάθε άξονα– αποδίδουν συνδυαστικά 313 PS και ροπή 494 Nm. Η BMW iX2 xDrive30 επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 5,6”. Η μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου έχει ωφέλιμη ενεργειακή χωρητικότητα 64,8 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία 417 – 449 km στον κύκλο WLTP. Η προσαρμοζόμενη ανάκτηση ενέργειας και η λειτουργία MAX RANGE συμβάλλουν επίσης στην σημαντική αυτονομία. Η πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού Max Performance Charging βελτιστοποιεί κυρίως την αποδοτικότητα κατά τη φόρτιση του αυτοκινήτου.

Οι θερμικές εκδόσεις της νέας BMW X2 περιλαμβάνουν εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Ο 3κύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας  στην έκδοση X2 sDrive20i συνδυάζεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Με χωρητικότητα 1,5 lt αποδίδει συνολική μέγιστη ισχύ 170 PS . Ο 4κύλινδρος κινητήρας ντίζελ της X2 sDrive18d έχει επίσης αναβαθμιστεί εκτενώς και αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 PS. Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης που διατίθενται για τη νέα BMW X2 συνδέονται αποκλειστικά με ένα 7τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Η κορυφαία θερμική έκδοση είναι η M35i με δίλιτρο TwinPower κινητήρα, που αποδίδει 300 PS, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 5,4” και διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση BMW xDrive και στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση M.
Η νέα X2 διαθέτει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης όπως η τελευταία έκδοση του συστήματος προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το Cruise Control με λειτουργία πέδησης, το Speed Limit Info και το Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα κυκλοφορίας. Ο βοηθός στάθμευσης Parking Assistant με Reversing Assist Camera και Reversing Assistant ανήκει επίσης στον βασικό εξοπλισμό. Η γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει το Steering & Lane Control Assistant, το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το Active Navigation, τη λειτουργία προειδοποίησης εξόδου και το BMW Head-Up Display, καθώς και τις λειτουργίες Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder και Remote Theft Recorder. Οι υπάρχουσες λειτουργίες μπορούν να αναβαθμιστούν over-the-air, η οποία επιτρέπει επίσης την προσθήκη νέων λειτουργιών.
Η νέα Χ2 διαθέτει την πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με τεχνολογία ταχείας πρόσβασης QuickSelect. Βασίζεται στο BMW Operating System 0.9 και συνδυάζεται με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και το BMW Intelligent Personal Assistant, ενώ έχει ρυθμιστεί για να ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής και φωνητικών εντολών σε φυσική γλώσσα. Με το BMW Digital Premium οι πελάτες απολαμβάνουν μέσα στο αυτοκίνητο τη χρήση όλων των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες στη χώρα τους, π.χ. για music streaming, video streaming, ειδήσεις ή παιχνίδια, ως συνδρομητικές υπηρεσίες. Επιπλέον, στη νέα BMW X2 διατίθεται μια προσωπική eSIM σχεδιασμένη για 5G δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, το BMW Digital Key Plus, η λειτουργία BMW ID και η στάνταρ ενσωμάτωση smartphone με χρήση τόςο του Apple CarPlay όσο και του Android Auto.

Στον δρόμο η νέα X2 δηλώνει μια ξεκάθαρη οδηγοκεντρική διάθεση η οποία εκφράζεται τόσο από την αποτελεσματική όσο και την απολαυστική εικόνα της οδικής στης συμπεριφοράς. Η ευθυβολία της, η απαράμιλλη άνεση αλλά και η ζωντάνια σε δρόμους με στροφές προσφέρουν σε οδηγό και επιβάτες απολαυστικές διαδρομές.

Γνώρισε την ολοκαίνουρια BMW X2 και για πρώτη φορά την 100% ηλεκτρική BMW iX2 στις εκθέσεις της Σπανός Α.Ε. Λ. Συγγρού 299 & Λ. Βουλιαγμένης 99.
Κλείσε ένα Test Drive στο bmw-spanos.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης