Το πρωτότυπο Toyota FT-Se πάει στο Nurburgring

Το πρωτότυπο Toyota FT-Se πάει στο Nurburgring

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό σπορ πρωτότυπο FT-Se που παρουσίασε η Toyota στην Ιαπωνία φαίνεται πως δεν θα μείνει απλά μια ιδέα αλλά θα προχωρήσει στην υλοποίηση καθώς η εταιρία είναι έτοιμη να ξεκινήσει δοκιμές στην πίστα του Nurburgring.

toyota_ft_se_protorype
Η Toyota μάλλον σκοπεύει να ανταγωνιστεί στα ίσια την Porsche Cayman/Boxster και το κόνσεπτ του Toyota FT-Se δείχνει αυτόν ακριβώς τον δρόμο για το 2026.
Παρότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την κατασκευή του ομολογουμένως εντυπωσιακού FT-Se, η ιαπωνική εταιρεία συμπεριφέρεται λες και το αυτοκίνητο έχει πάρει το πράσινο φως για παραγωγή. Ένας επικεφαλής μηχανικός της εταιρίας μίλησε για το ρηξικέλευθο αυτό κόνσεπτ, αποκαλύπτοντας πως το πρωτότυπο θα βρεθεί στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Πιο συγκεκριμένα, ο Φουμιχίκο Χαζάμα δήλωσε: «Σκοπεύουμε να πάμε το πρωτότυπο στο Nurburgring σύντομα. Η επόμενη Porsche Cayman θα είναι ηλεκτρκική, οπότε ίσως αυτός να είναι και ο δικός μας στόχος».
Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής παραπέμπουν στην επίσημη παρουσίασή του το 2026, δηλαδή λίγο μετά το Lexus LF-ZC με το οποίο θα υπάρχουν αρκετές μηχανολογικές ομοιότητες. Το Toyota FT-Se αποκαλύφθηκε σαν ιδέα στο Japan Mobility Show νωρίτερα μέσα στο μήνα και φαίνεται εξ αρχής ότι μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο. Παρότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν επιβεβαίωσε ποτέ το αν θα κατασκευαστεί πράγματι, το εσωτερικό του FT-Se τον πρόδωσε, διότι είναι ξεκάθαρο πως εσωτερικά η σχεδίαση είναι ολοκληρωμένη και αυτό αποδεικνύει ότι τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Το αυτοκίνητο φαίνεται πως θα έχει μια εξειδικευμένη μονάδα ισχύος και μετάδοσης με ειδικά κατασκευασμένο για επιδόσεις ηλεκτροκινητήρα, κιβώτιο, μετάδοση, διαφορικό και ούτω καθεξής. Τα νούμερα της απόδοσης δεν έχουν ωστόσο γνωστοποιηθεί ακόμα με τους τεχνικούς της Toyota να τονίζουν πως η μεγαλύτερη πρόκληση θα αφορά την ψύξη ειδικά των μπαταριών σε συνθήκες ακραίας χρήσης όπως για παράδειγμα στην πίστα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης