Η Toyota προλογίζει το ηλεκτρικό MR2

Η Toyota προλογίζει το ηλεκτρικό MR2

H αποκάλυψη του πρωτότυπου FT-Se από την Toyota αναζωπυρώνει τη φημολογία πως η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει την επιστροφή του MR2 σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή

TOYOTA_FT-Se
Τα τελευταία χρόνια η Toyota έχει θέσει ως βασικό άξονα του στρατηγικού πλάνου της την ενίσχυση της σπορ πτυχή της αξιοποιώντας και την βοήθεια του τμήματος υψηλών επιδόσεων Gazoo Racing. Η πιο πρόσφατη κίνησή της προς αυτή την κατεύθυνση αφορά την επαναφορά στο προσκήνιο του MR2. Μετά λοιπόν από σχετικά teasers η αποκάλυψη του πρωτότυπου FT-Se στο Japan Mobility Show άνοιξε ένα κύκλο φημολογίας πως πρόκειται για τον πρόλογο του νέου MR-2 που φυσικά θα είναι ηλεκτρικό. Βλέποντάς το πλέον ολοκληρωμένο και όχι αποσπασματικά είναι σαφές πως αποστασιοποιείται από τη σχεδίαση των υπαρχόντων σπορ μοντέλων της μάρκας, της Supra και του GR86. Στην ουσία αποτελεί τη (λογική) εξέλιξη του GR Sports Concept που είχε παρουσιαστεί πριν από δύο περίπου χρόνια και βέβαια ξεχωρίζει με την επιθετική όσο και εντυπωσιακή σχεδίασή. Αυτή τονίζεται από λεπτομέρειες όπως οι πολύ μικροί, «αγωνιστικού» τύπου καθρέφτες ή οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Ταυτόχρονα και πάντα σύμφωνα με την Toyota, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική του FT-Se, που έχει και μια έκδοση πίστας με σταθερή πίσω αεροτομή.
Το εσωτερικό ακολουθεί τη λογική εντυπωσιασμού του αμαξώματος και έτσι έχει τιμόνι yoke, ψηφιακό πίνακα οργάνων αλλά και δύο οθόνες που θυμίζουν smartphone και από πλευράς διαστάσεων δεξιά και αριστερά της κολώνας του τιμονιού. Χαρακτηριστική είναι και η κεντρική κονσόλα που διαχωρίζει σαφώς το χώρο του οδηγού από αυτόν του συνεπιβάτη. Η Toyota δεν αναφέρει καμιά λεπτομέρεια για το σύστημα πρόωσης και αρκείται απλά στο να πει πως θα ενσωματώνει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Gazoo Racing από τους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης