Η Renault συστήνει τις τεχνολογίες του μέλλοντος

Η Renault συστήνει τις τεχνολογίες του μέλλοντος

Με το φουτουριστικό πρωτότυπο H1st Vision Concept η Renault παρουσιάζει τεχνολογίες από το μέλλον που μοιάζουν βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Renault_H1st-vision__3_
Με μια πρώτη ματιά το πρωτότυπο H1st Vision Concept παραπέμπει σε μια εξελιγμένη παραλλαγή του περσινού Renault Scenic Vision. Η αλήθεια όμως είναι πως πρόκειται για κάτι πολύ παραπάνω, υιοθετώντας τεχνολογίες που θα μπορούσαν να ανήκουν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Φανταστήκατε ποτέ ένα αυτοκίνητο να ξεκλειδώνει βιομετρικά ή να παρακολουθεί την υγεία σας, ενώ οδηγείτε; Αυτό ακριβώς παρουσιάζει λοιπόν το Human First Vision Conept ( εν συντομία H1st Vision), δηλώνοντας πως δεν είναι ένα ακόμα απλό πρωτότυπο. Πρόκειται για ένα τεχνολογικά επαναστατικό δημιούργημα της Software République, μιας σύμπραξης των γιγάντων της γαλλικής βιομηχανίας, που επαναπροσδιορίζει κάθε έννοια ανθρωποκεντρισμού για τον οδηγό του μέλλοντος. Η Software République ιδρύθηκε to 2021 από τις εταιρείες υπολογιστών Atos και Dassault Systèmes, τον προμηθευτή εξοπλισμού Thales, τον κατασκευαστή ημιαγωγών ST Microelectronics, τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Orange και τον Όμιλο Renault.
Η κύρια καινοτομία του H1st Vision είναι το βιομετρικό ξεκλείδωμα, το οποίο χρησιμοποιεί το πρόσωπο, το όνομα, το ύψος και το βάδισμα του οδηγού, για να τον εγγράψει ως χρήστη του αυτοκινήτου.
Κλείσιμο
Οι κάμερες στους εξωτερικούς καθρέφτες αναγνωρίζουν το βάδισμα καθώς πλησιάζει το όχημα από απόσταση έως και έξι μέτρων, ενώ μια μονάδα στην κολόνα Β ανιχνεύει το πρόσωπό του. Εάν εντοπίσει έναν από τους εγγεγραμμένους χρήστες του αυτοκινήτου, προβάλλει έναν χαιρετισμό στο πίσω παράθυρο και ρωτά αν αυτός επιθυμεί να μπει στο αυτοκίνητο. Λαμβάνοντας θετική απάντηση το σύστημα ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο και προσαρμόζει αυτόματα το κάθισμα στις προτιμήσεις του συγκεκριμένου οδηγού.
Το σύστημα, το οποίο αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες σε ένα ασφαλές «πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας», θα βοηθήσει στην απλοποίηση των ελέγχων ενοικίασης αυτοκινήτου, κοινής χρήσης και άδειας οδήγησης, ισχυρίζεται η Software Rèpublique. Το ηλεκτρικό πρωτότυπο, διαθέτει προηγμένα συστήματα ασφάλειας και προειδοποίησης, στο ενδεχόμενο σύγκρουσης, κορυφαίες υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας, ψυχαγωγίας και επιλογών για τους επιβάτες. Αδιαμφισβήτητο highlight του H1st Vision, είναι η δυνατότητα παρακολούθησης, μέσω ειδικού λογισμικού. της υγείας του οδηγού και η άμεση κλήση σε γιατρό και εκπομπή SOS, για κάποιο έκτακτο περιστατικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης