Το πρωτοποριακό Citroen Ami για ΑΜΕΑ

Το πρωτοποριακό Citroen Ami για ΑΜΕΑ

H Citroen παρουσίασε το πρωτότυπο «Ami for All», που  εξελίχθηκε σε στόχο να προσφέρει το αγαθό της ελευθερίας μετακινήσεων σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Citroen_Ami_For_All
Το πρωτότυπο «Ami for All» έκανε ντεμπούτο στην έκθεση Autonomic Paris, η οποία διεξάγεται στο Παρίσι. Η φιλοδοξία της γαλλικής φίρμας, με το «Ami for All», είναι να αποκαταστήσει την αυτονομία και την αίσθηση ελευθερίας, σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα, μέσω ενός εύκολα προσβάσιμου, εύχρηστου (η χρήση του δεν θα απαιτεί δίπλωμα οδήγησης) ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν και το αναπηρικό αμαξίδιο.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η σύμπραξη έγινε με την εταιρεία PIMAS, έναν ειδικό στη διαμόρφωση οχημάτων για άτομα με αναπηρία, που δραστηριοποιείται παγκοσμίως από το 1978. Οι βασικές αρχές του concept, είναι ταυτόσημες με τον πρακτικό χαρακτήρα ενός συμβατικού Ami, αλλά ο ειδικός προσανατολισμός του επιφέρει μιας σειράς αλλαγών. Αυτές επικεντρώνονται σε μια μηχανική προσαρμογή της καμπίνας επιβατών, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία στα πόδια να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θέση οδήγησης.
Για αυτό, χρειάστηκε να επεξεργαστεί εκ νέου την προσβασιμότητα της πόρτας του οδηγού, να μετακινηθούν τα χειριστήρια γκαζιού και φρένων στο επίπεδο του χεριού και να προσαρμοστεί ο εσωτερικός χώρος για να φιλοξενήσει ένα αποσυναρμολογημένο αναπηρικό αμαξίδιο. Εάν υπάρχει και επιβάτης, το αναπηρικό αμαξίδιο μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε έναν ειδικό χώρο στο πίσω μέρος του «Ami for All» χάρη σε μια αλουμινένια σχάρα αποσκευών.
Κλείσιμο
Το «Ami for All» είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με την αυτονομία της μπαταρίας του να ανέρχεται στα 75 χλμ και την τελική ταχύτητα στα 45χλμ/ώρα. Φυσικά τα χειριστήρια έχουν τροποποιηθεί, με τη διαχείριση γκαζιού και φρένου να γίνεται μέσω ενός χειροκίνητου μοχλού. Ενώ και η επαναφόρτιση της μπαταρίας, μπορεί να γίνει μέσα σε 4 ώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης