Αναβάθμιση για το Peugeot 2008

Αναβάθμιση για το Peugeot 2008

Για το 2024, η γαλλική εταιρία ετοιμάζει για το ιδιαίτερα επιτυχημένο SUV της μία αναβάθμιση έτσι ώστε να παραμείνει στην κορυφή των πωλήσεων.

210707220947_Peugeot-2008-EAT8-130-ps-26

Ένα από τα αυτοκίνητα που περιλαμβάνονται στο πλάνο αναβάθμισης της εταιρίας είναι και το 2008. Το compact SUV της εταιρίας το οποίο εξελίχθηκε σε μία τεράστια επιτυχία για την εταιρία, όντας το πιο δημοφιλές μοντέλο της κατηγορίας του σε όλη την Ευρώπη.

Έχοντας ήδη 4 χρόνια στην αγορά, η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες βελτιώσεις και αλλαγές, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ενσωμάτωση νέων κινητήριων μονάδων.

Στο αμάξωμα δεν αναμένονται κάποιες σημαντικές αλλαγές, καθώς το 2008 παραμένει μοντέρνο και εξακολουθεί να αρέσει πολύ. Ίσως υπάρξουν κάποιες περιορισμένες διαφοροποιήσεις στην μάσκα, με μικρές αισθητικές αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και στον εμπρός προφυλακτήρα.

Οι περιορισμένες αλλαγές στο αμάξωμα δείχνουν ότι το 2008 θα συνεχίσει να βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMP η οποία έχει αποδειχτεί κορυφαία σε ότι αφορά την στιβαρότητα αλλά και το τεχνολογικό υπόβαθρο που μπορεί να υποστηρίξει στο μικρό SUV της Peugeot.



Οι πιο χαρακτηριστικές αλλαγές θα είναι κατά βάση στους κινητήρες. Το ηλεκτρικό e-2008 θα αποκτήσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα των 156 ίππων (από τους 136) ενώ τα συμβατικά μοτέρ θα επωφεληθούν από το mild hybrid σύστημα της εταιρίας.

Θα υπάρχουν δηλαδή ο mild hybrid Pure Tech των 1,2 λίτρων με 100 και 130 ίππους, ο οποίος θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 29 ίππων που είναι ενσωματωμένος στο εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η εταιρία υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι κινητήρες έχουν βελτιωμένη απόδοση κατά 15% σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Η αναβαθμισμένη γενιά του Peugeot 2008 αναμένεται να εμφανιστεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς, με στόχο να συνεχίσει την εκπληκτική εμπορική πορεία του best seller της Ευρώπης στα μικρά SUV.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης