To Suzuki Alto επιστρέφει

To Suzuki Alto επιστρέφει

Το διάσημο αυτοκίνητο πόλης της Suzuki επιστρέφει και πάλι στην παραγωγή, αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό.

230216143140_Jiangnan-7733

Το Alto, ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα πόλης της δεκαετίας του ‘80 ήταν γνωστό για την αξιοπιστία του, την πρακτικότητά του και βέβαια την εξαιρετική του ευελιξία, ελέω των λιλιπούτειων διαστάσεών του. 

Στην Κίνα από ότι φαίνεται το εν λόγω μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την εξέλιξη και δημιουργία ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης. Η εταιρεία Jiangnan Automobile πρόσφατα ξεπέρασε τις οικονομικές δυσκολίες του παρελθόντος και επιστρέφει δυναμικά με την κατασκευή του Jiangnan U2.

Το Jiangnan U2 είναι βασισμένο στο Ruixiang Hoen O2 της BAIC, έχοντας όμως διάφορες σχεδιαστικές επιρροές από σύγχρονα μοντέλα. Εμπρός το μοντέλο θυμίζει Honda e, ιδιαίτερα στα φωτιστικά σώματα, ενώ το μικρό καπό και η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια του παρμπρίζ και της οροφής δίνουν μια φουτουριστική αισθητική στο αυτοκίνητο. Οι διαστάσεις του είναι μικρές (μήκος 3,84 μέτρα και μεταξόνιο 2,51 μέτρα), ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών.

Η Jiangnan αναφέρει ότι θα υπάρχουν δύο εκδόσεις ηλεκτροκινητήρα, μία με 74 ίππους και 120 Nm ροπής και μία με 107 ίππους και 160 Nm ροπής. Στην μπαταρία υπάρχουν επίσης δύο επιλογές με αυτονομία από 300 έως 400 χιλιόμετρα (μετρήσεις Κίνας). Η τιμή και η διαθεσιμότητα του μοντέλου (στην Κίνα) δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης