To νέο «όπλο» της Ισπανικής Αστυνομίας

To νέο «όπλο» της Ισπανικής Αστυνομίας

Eνέταξε στα οχήματα που διαθέτει για τον έλεγχο και το αμιγώς ηλεκτρικό drone EH216 το οποίο δημιούργησε η κινεζική EHang.

AaA15FXdl
Tο αμιγώς ηλεκτρικό drone ανήκει πλέον στην επιχειρηματική δύναμη του Σώματος Εθνικής Αστυνομίας της ιβηρικής χώρας.

Είναι η πρώτη μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία χρησιμοποιεί επίσημα ένα αυτόνομο αμιγώς ηλεκτροκίνητο ιπτάμενο όχημα για να ελέγχει με αυτό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών της. Αυτό έγινε έπειτα από τη σχετική άδεια που πήρε η Ισπανική Εθνική Αστυνομία τόσο από την αρμόδια Αρχή Ασφάλειας όσο και από την Πολιτική Αεροπορία της χώρας.



Σημειωστε πως αυτό το… όπλο καλοβλέπουν και άλλες αστυνομίες της Ε.Ε, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική που αναμένει τα αποτελέσματα που θα καταγράψουν οι Ισπάνοι…

Το EHang EH216 έχει συνολικά 16 μικρές έλικες -ανά ζεύγος, σε κάθε άκρη του- και διαθέτει 16 μικρούς ηλεκτροκινητήρες, αντίστοιχα.O χειρισμός του γίνεται από εκπαιδευμένα στελέχη της Ισπανικής Αστυνομίας και από σχετικά μεγάλη απόσταση, όπως έγινε γνωστό.

Με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρεί και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα όσων λαμβάνουν μέρος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης