Νέες εκδόσεις για την Bentley Bentayga

Νέες εκδόσεις για την Bentley Bentayga

Η Bentley πρόσθεσε στη γκάμα της πολυτελούς υβριδικής Bentayga δύο νέες εκδόσεις, τις Bentayga S Hybrid και Bentayga Azure Hybrid


221003125236_Bentayga-S-Hybrid-1
Οι νέες εκδόσεις μπορεί να έχουν διαφορετικό προσανατολισμό, ωστόσο διαθέτουν την ίδια εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια και αυξάνουν στο 50% το ποσοστό των μοντέλων Bentley που είναι διαθέσιμα και με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Ο V6 κινητήρας βενζίνης της Bentayga Hybrid, ο ηλεκτροκινητήρας και η νέα μπαταρία των 18,0 kWh προσφέρουν αθόρυβη και μηδενικών εκπομπών ηλεκτρική λειτουργία, καθώς και εξαιρετικές επιδόσεις.

Η σπορ σχεδίαση της Bentayga S Hybrid βάζει σε πειρασμό τους κατόχους της να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της συνδυαστικής ισχύος των 462 ίππων. Αντίθετα, για τους πελάτες που δίνουν προτεραιότητα στην ευεξία, η Bentayga Azure Hybrid προσφέρει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Αμφότερες είναι ικανές να διανύσουν περισσότερα από 43 χλμ. σε ηλεκτρική λειτουργία, ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν αβίαστα εξαιρετικές επιδόσεις.

Με συνδυαστική ισχύ 462 ίππων, ο TFSI V6 των 3,0 λίτρων και ο ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια των 100 kW επιταχύνουν την Bentayga S Hybrid από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 254 χλμ./ώρα. Η αίσθηση της δύναμης επιτείνεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης, λόγω της ικανότητας του ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει την πλήρη ροπή του από μηδενικές σ.α.λ.

Όπως και η Bentayga S με τον V8 έτσι και η νέα Bentayga S Hybrid προσφέρει ακόμα πιο συναρπαστική οδήγηση, διαθέτοντας (σε λειτουργία Sport) βελτιωμένο ήχο από τον V6 TFSI, ενισχύοντας το σπορ χαρακτήρα. Κάτι που ισχύει και για τα κατά 15% πιο σκληρά αμορτισέρ και τη δυναμικότερη ρύθμιση του ESC (στο πρόγραμμα Sport), ενώ η σπορ εξάτμιση μεταφέρει στην καμπίνα τον ανάλογο ήχο, η ένταση του οποίου μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες.

Οι εκδόσεις Azure της Bentley, πέραν των συναρπαστικών επιδόσεων που προσφέρουν, δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία και την άνεση των επιβατών, κάνοντας κάθε ταξίδι μια χαλαρωτική εμπειρία, ανεξαρτήτως απόστασης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Bentayga Azure Hybrid, της οποίας ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την πλήρως απομονωμένη από εξωτερικούς ήχους καμπίνα. Ακόμα και εκτός αστικού περιβάλλοντος, ο συνδυασμός του 3.0 V6 και του ηλεκτροκινητήρα συνεχίζει να προσφέρει μια ήσυχη και εκλεπτυσμένη οδηγική εμπειρία.

Οι δύο πιο σημαντικοί άξονες που επηρεάζουν την οδηγική χαλάρωση είναι η ποιότητα κύλισης και ο δείκτης NVH, όπου στη γλώσσα της βιομηχανίας του αυτοκινήτου αναλύεται σε Noise, Vibration και Harshness (Θόρυβος, Κραδασμοί και Τραχύτητα).



Μία έρευνα που παρακολούθησε χιλιάδες ανθρώπους για μία περίοδο τεσσάρων ετών, διαπίστωσε ότι όσοι εκτίθενται σε κυκλοφοριακό θόρυβο άνω των 70 ντεσιμπέλ (db) διατρέχουν 65% μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης. Παίρνοντας ως παράδειγμα την Bentayga EWB οι μετρήσεις απέδειξαν ότι είναι πιο αθόρυβη στο εσωτερικό της από τους ανταγωνιστές της από 4% έως 26%, ανάλογα με τη συχνότητα του θορύβου και τη θέση του επιβάτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η δευτερεύουσα ποιότητα κύλισης είναι μια άλλη βασική μεταβλητή που επηρεάζει την ευεξία εντός του οχήματος.

Όσο πιο ομαλή είναι η διαδρομή τόσο πιο ήρεμο γίνεται το ταξίδι. Σε ταχύτητες βάση των επιτρεπόμενων ορίων και στο κρίσιμο εύρος συχνοτήτων από 5 Hz έως 20 Hz, η Bentayga EWB προσφέρει στην οδήγησή της έως και 27% χαμηλότερους κραδασμούς συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης