Ιδού η ανανεωμένη γενιά του DS 7

Ιδού η ανανεωμένη γενιά του DS 7

H DS Automobiles φρεσκάρει την εικόνα του DS 7 με μικρές αλλά ουσιαστικές επεμβάσεις στο αμάξωμα, καθώς και ανανεωμένη γκάμα κινητήρων. 

220627142019_ds-7

Μετά από μία τετραετία στους δρόμους, έφθασε η ώρα για ένα αισθητικό αλλά και τεχνολογικό φρεσκάρισμα στο premium SUV της DS Automobiles, DS 7.

H πρώτη αλλαγή είναι η αφαίρεση από το όνομά του του συνθετικού CROSSBACK. Το μοντέλο ονομάζεται πλέον απλά DS 7, το οποίο εμφανίζεται στην πίσω πόρτα μαζί με το όνομα της εταιρείας.

Οι διαφορές εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στο εμπρός μέρος, με νέα φωτιστικά σώματα, με τα κάθετα LED ημέρας τα οποία έχει το καθένα 33 LED τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα κάτω από μία εντυπωσιακή επιφάνεια με πέντε κάθετες ρίγες, ώστε να προσδίδουν μία σικ εμφάνιση στο αυτοκίνητο.

Το εμπρός μέρος έχει επίσης λίγο διαφορετικής σχεδίασης μάσκα και ελαφρές διαφοροποιήσεις στους προφυλακτήρες, προσδίδοντας ένα ακόμα πιο σοφιστικέ και upper class χαρακτήρα.

Υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας DS Matrix για καλύτερο φωτισμό, ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα διατηρούν την χαρακτηριστική αισθητική του διαμαντιού. Οι νέες ζάντες είναι από 18 έως 21 ίντσες για τη νέα έκδοση E-Tense των 360 ίππων.

Στο εσωτερικό υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις, με κορυφαία και πάλι την Opera. Υπάρχουν νέα υλικά όπως τα ιδιαίτερα πολυτελή δέρματα και τα ποιοτικά υλικά σε όλο το σαλόνι. Οι αλλαγές στην σχεδίαση είναι περιορισμένες, με το DS 7 να παραμένει ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

Η πιο σημαντική διαφοροποίηση αφορά νέο σύστημα infotainment με την ονομασία Iris, που περιλαμβάνει μία νέα οθόνη 12 ιντσών και πιο πλούσιο τεχνολογικό πακέτο παροχών, με πολλά νέα συστήματα και ένα πιο σύγχρονο λειτουργικό σύστημα.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τα γνωστά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως το DS Night Vision το οποίο μπορεί να βλέπει τη νύχτα έως και 100 μέτρα μακριά. Υπάρχει επίσης και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Τα πιο σημαντικά νέα σε ότι αφορά αφορούν τα μηχανικά μέρη και τους κινητήρες εντοπίζονται στην κορυφαία έκδοση DS 7 E-TENSΕ 4X4 με απόδοση 360 ίππους, και εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα. Η έκδοση αυτή έχει πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά, νέα πιο σφιχτή ρύθμιση στην ανάρτηση και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με δίσκους 380 χλστ.

Οι υπάρχουσες plug-in υβριδικές εκδόσεις παραμένουν ως είχαν, με νέα μπαταρία 14,2 kWh και αυξημένη αυτονομία στα 65 χιλιόμετρα ή 82 χιλιόμετρα για κίνηση μέσα στην πόλη.

H γκάμα των κινητήρων παραμένει η γνωστή, με βάση την έκδοση diesel των 130 ίππων, ενώ οι plug-in υβριδικές εκδόσεις παραμένουν όπως τις γνωρίζαμε, με 225 ίππους και κίνηση στους εμπρός τροχούς ή 300 ίππους και τετρακίνηση. 

H έναρξη των πωλήσεων του νέου DS 7 στην Ελλάδα αναμένεται να γίνει στα μέσα του 2023.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης