Η Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 τιμά το παρελθόν

Η Jaguar F-Pace SVR Edition 1988 τιμά το παρελθόν

Η Jaguar αποτίνει φόρο τιμής στο αγωνιστικό πρωτότυπο XJR-9 LM που είχε κερδίσει τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, παρουσιάζοντας μία νέα έκδοση της F-Pace SVR.

220601115542_Jaguar-F-Pace-SVR-Edition-1988-1

Μπορεί η F-Pace SVR να είναι έτσι και αλλιώς ένα ιδιαίτερο SUV, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Jaguar να παρουσιάσει μία περιορισμένης παραγωγής έκδοση με κωδικό Edition 1988.

Για τα μόλις 394 μοντέλα της συγκεκριμένης έκδοσης την ευθύνη έχει το τμήμα SV Bespoke της εταιρείας. Ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα παραχθούν σε αυτή την ειδική έκδοση, έχει προκύψει από τους γύρους που συμπλήρωσε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1988 η Jaguar XJR-9 LM, στον οποίο κατέκτησε τη νίκη για λογαριασμό της Βρετανική εταιρείας.

Τα αυτοκίνητα της ειδικής αυτής έκδοσης είναι σε χρώμα Midnight Amethyst Gloss (αυτό το βαθύ μωβ που είχε και το αγωνιστικό) και φέρει ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών φινιρισμένων σε Champagne Gold Satin. Κάθε F-Pace SVR Edition 1988 περιλαμβάνει επίσης ένα σήμα Sunset Gold Satin Jaguar και λογότυπο «Edition 1988» χαραγμένο με λέιζερ σε κάθε εμπρός φτερό. Γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα βρίσκουμε στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, στις δαγκάνες των φρένων, στα κεντρικά καπάκια των τροχών και το «R» των σημάτων SVR.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συνεχίζονται και στην καμπίνα όπου βρίσκουμε δερμάτινη επένδυση και λεπτομέρειες σε Sunset Gold Satin σε όλο το ταμπλό, στο τιμόνι, στα paddles και στα εμπρός καθίσματα. Η Jaguar έχει επίσης τοποθετήσει σήματα σε Satin Black στο τιμόνι, ενώ εφαρμόζει διακριτική επωνυμία SV Bespoke και Edition 1988 στις φωτιζόμενες διόδους των θυρών (όταν ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο) αλλά και στο ταμπλό.

Η F-Pace SVR Edition 1988 παραμένει μηχανικά πανομοιότυπη με το τυπικό μοντέλο της Jaguar πάνω στην οποία βασίζεται, κάτι που σημαίνει πως ο υπερτροφοδοτούμενος V8 με τη χωρητικότητα στα 5,0 λίτρα αποδίδει 550 ίππους και 700 Nm ροπής. Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου στο κοινό έγινε για πρώτη φορά στο περιθώριο της φετινής διοργάνωσης του 24ωρου αγώνα του Le Mans.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης