Picasso 660 LM: Ένα supercar από την Ελβετία

Picasso 660 LM: Ένα supercar από την Ελβετία

Οι Ελβετοί, εκτός από την βιομηχανία των ρολογιών, θέλουν να μπουν και στον χάρτη των supercars. Kαι το Picasso 660 LMS δείχνει ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

220610102939_picasso-1

Οι σύγχρονες μέθοδοι εξέλιξης μέσω των υπολογιστών έχουν κάνει την παραγωγή κάποιων supercars μία ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση. Και έτσι προκύπτουν από παντού αυτοκίνητα αυτού του είδους, με υποσχέσεις για επιδόσεις και οδηγικές εμπειρίες που πολλές φορές είναι μάλλον αισιόδοξες.

Αυτό πάντως δεν φαίνεται να συμβαίνει με την Picasso Automotive από την Ελβετία, η οποία παρουσίασε το πρώτο μοντέλο παραγωγής, το 660 LMS. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η εταιρία ιδρύθηκε το 2020 από τον Stefano Picasso και τον Robert Wild, με στόχο να σχεδιάσουν και να παράγουν ελαφρά και υψηλών επιδόσεων supercars.

Το πρώτο τους μοντέλο PS-01 το έδειξαν το 2021 και τώρα ήρθε η ώρα να το παρουσιάσουν με το πλήρες όνομά του, 660 LMS και με πολύ εντυπωσιακές προδιαγραφές.

Το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα επιθετικό σε σχεδίαση και έχει ένα πολύ «ψαγμένο» αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο δημιουργεί κάθετη δύναμη έως 960 κιλά στην τελική του ταχύτητα (315 χλμ/ώρα). Όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ υπάρχουν τροχοί 19 και 20 τροχών εμπρός και πίσω, με λάστιχα Pirelli P Zero Trofeo R.

O τοποθετημένος στο κέντρο κινητήρας είναι ένας V6 3,0 λίτρων με απόδοση 660 ίππους και 720 Nm ροπή. Αν και τα στοιχεία μοιάζουν με αυτά της Maserati MC20, η Picasso υποστηρίζει ότι παίρνει τον κινητήρα από την Αutotecnica Motori που ετοιμάζει αγωνιστικά μοτέρ. Η μετάδοση γίνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Το πλαίσιο είναι μονοκόκ και συμβάλλει στην διατήρηση του βάρους στα μόλις 980 κιλά. Η ανάρτηση είναι εξελιγμένη από την εταιρεία, με αγωνιστική σχεδίαση, ενώ τα φρένα προέρχονται από την Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το γυμνό carbon fiber σε διάφορα σημεία, ενώ τα περισσότερα σημεία καλύπτονται με δέρμα Αλκαντάρα. Υπάρχουν επίσης μπάκετ καθίσματα με αγωνιστικές ζώνες Sabelt έξι σημείων, ένα σύστημα πολυμέσων 7 ιντσών και άλλες δύο οθόνες 7 ιντσών που προβάλλουν τις εικόνες των καμερών που έχουν αντικαταστήσει τους καθρέπτες.

Το ελβετικό supercar θα είναι έτοιμο για παραγγελίες μέσα στο καλοκαίρι, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν προς τα τέλη του 2023. Θα κατασκευαστούν 21 μονάδες και η τιμή του έχει οριστεί στις 820.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης