Χειμερινά ελαστικά: Τι είναι; Πώς λειτουργούν; - Συμφέρουν;

Χειμερινά ελαστικά: Τι είναι; Πώς λειτουργούν; - Συμφέρουν;

Ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στον πλανήτη και αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως γελάμε στο άκουσμα-πρόταση της τοποθέτησης χειμερινών ελαστικών στο αυτοκίνητο μας. Μην μπερδεύεστε όμως.

Στιγμιοτυπο_2022-01-23__11_26_28_μμ
Μπορεί η Ελλάδα να είναι ηλιόλουστη αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες, το κρύο, το χιόνι και ο παγετός κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που χρειάζεται να τοποθετήσουμε χειμερινά ελαστικά στο αυτοκίνητο μας, κάνοντας την πλέον σωστή κίνηση για μέγιστη ασφάλεια όπου και αν κινούμαστε, κάτι άλλωστε κάνουν και όλοι οι Ευρωπαίοι οδηγοί που τα χρειάζονται το χειμώνα.


 Το σωστό ελαστικό τη σωστή εποχή
Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με την τοποθέτηση των σωστών ελαστικών στο αυτοκίνητο μας. Τα θερινά ελαστικά είναι αυτά που χρειαζόμαστε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Πέρα από ό,τι μπορεί να ακούτε για αυτά, ο λόγος και η λογική που τα επιλέγουμε είναι για να μεγιστοποιήσουμε την πρόσφυση και κατά συνέπεια να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια -ή και την ευχαρίστηση- κατά την κίνηση μας


Τα θερινά ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες, δηλαδή χωρίς κρύο, χωρίς παγετό και με τις θερμοκρασίες πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα χειμερινά ελαστικά, τα οποία έρχονται να πάρουν τη θέση θερινών για να προσφέρουν τα ίδια υψηλά επίπεδα ασφάλειας και τις κρύες ημέρες του χρόνου.

Γιατί χρειάζομαι χειμερινά ελαστικά;
Τα χειμερινά ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε χαμηλές και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Σκεφτείτε πως τα θερινά ελαστικά σε αυτές τις θερμοκρασίες βρίσκονται ήδη πολύ μακριά από την ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας τους. Μάλιστα, καθώς οι θερμοκρασίες πλησιάζουν το μηδέν η γόμα τους χάνει την ελαστικότητα που την χαρακτηρίζει και τα ελαστικά “ξεραίνονται”. Ανάλογη είναι και η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός, ενώ η πρόσφυση έχει πάει περίπατο προ πολλού. Με θερινά ελαστικά σε αυτές τις συνθήκες εμείς αυτό που κάνουμε είναι να ρισκάρουμε ακόμη περισσότερο.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης