Η BMW δεν διαγράφει τους θερμικούς κινητήρες

Η BMW δεν διαγράφει τους θερμικούς κινητήρες

Η BMW δείχνει έμπρακτα πως πιστεύει ακόμη στις ικανότητες των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Frank-weber-bmw-1

Ο διευθυντής εξέλιξης της BMW, Frank Weber, ήταν κατηγορηματικός σε συνέντευξή του στο γερμανικό αυτοκινητικό Μέσο Auto Motor und Sport.

Όπως επισήμανε, η γερμανική εταιρεία «εργάζεται πάνω σε μια νέα γενιά κινητήρων: βενζίνης, ντίζελ, με έξι και οκτώ κυλίνδρους».

Για τη μείωση των εκπομπών CO2 του παγκόσμιου στόλου της, o Weber υποστήριξε ότι η BMW θα «χρειαστεί ένα state-of-the-art θερμικό μοτέρ», την ίδια ώρα που ετοιμάζει νέους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς που θα συμμορφώνονται με τα μελλοντικά πρότυπα εκπομπών ρύπων.

Συνέχισε λέγοντας, «Με τον νέο εξακύλινδρο κινητήρα θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη μείωση εκπομπών CO2 από μια γενιά ενός μοτέρ στην επόμενη», και πως οι νέοι κινητήρες «δεν θα έχουν σχέση με οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα».

Ο διευθυντής εξέλιξης της BMW έκανε επίσης λόγο για αλλαγές στις σημαντικές αλλαγές στις κυλινδροκεφαλές των νέων κινητήρων, και πιστεύει ακράδαντα πως η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος δεν πρέπει να αντιβαίνει στα «θέλω» των πελατών της.


Πάντως, αυτά δεν σημαίνουν πως η BMW θα κλείσει την πόρτα στην ηλεκτρική κινητικότητα, όπως μαρτυρά και η ολοένα διευρυνόμενη οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών ή plug-in υβριδικών μοντέλων της.

Να για παράδειγμα, ένα από τα μελλοντικά… εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητά της που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον είναι και η έκδοση της παραγωγής της πρωτότυπης XM, που θα αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο της βαυαρικής εταιρείας.

Θα κινείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα, απαρτιζόμενο από έναν V8 βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική απόδοση να ανέρχεται σε 750 PS/ 1.000 Nm ροπής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης