Έξυπνη εξάτμιση για σκληρό off-road από τη Ford

Έξυπνη εξάτμιση για σκληρό off-road από τη Ford

Η Ford έχει καταθέσει αίτηση για την καταχώρηση ευρεσιτεχνίας σε ένα σύστημα εξάτμισης με μεταβλητό μήκος απόληξης για οχήματα εκτός δρόμου

Ford_Bronco_exsaust
Στη μέγιστη αξιοποίηση των εκτός δρόμου δυνατοτήτων των σκληροπυρηνικών off-road μοντέλων της όπως το Bronco και το Ranger στοχεύει το σύστημα έξυπνης εξάτμισης που ετοιμάζει η Ford. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον αμερικάνικο Τύπο η Ford κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στα αρμόδια τμήματα των ΗΠΑ και της Γερμανίας για μια μεταβλητού μήκους εξάτμιση που θα βελτιώνει θεαματικά τη γωνία διαφυγής των off-road μοντέλων της.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του CarBuzz, η αίτηση αφορά ένα σύστημα εξάτμισης όπου η απόληξη θα μπορεί να εισέρχεται προς τα μέσα, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το μήκος της. Η γωνία διαφυγής πολλών off-road οχημάτων είναι πολύ μικρότερη απ’ ό,τι η γωνία προσέγγισης. Και αυτή η ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα καθώς για παράδειγμα, κατά την οδήγηση σε κακοτράχαλα εδάφη, οι μικρές γωνίες διαφυγής ενδέχεται να προκαλέσουν φθορές στις εξατμίσεις, όπως γρατσουνιές, ή ακόμα και παραμόρφωση.

Με τις μεταβλητού μήκους απολήξεις η Ford βελτιστοποιεί τις δυνατότητες ενός off-road οχήματος χωρίς να χρειαστεί να επέμβει στο πίσω μέρος.
Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος πιθανότατα η ενεργοποίησή του να γίνεται μέσω της επιλογής ενός σχετικού προγράμματος οδήγησης εκτός δρόμου. Παρ’ όλο που δεν γνωρίζουμε πότε και σε ποια μοντέλα θα εφαρμόσει η Ford τον εν λόγω μηχανισμό, είναι βέβαιο πως η μεταβλητού μήκους εξάτμιση θα παρείχε μια σημαντική βοήθεια στους λάτρεις του off-roading.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης