Συνεχίζεται η έλλειψη ημιαγωγών

Συνεχίζεται η έλλειψη ημιαγωγών

Μία, μία οι αυτοκινητοβιομηχανίες τείνουν να προσαρμοστούν στο μείζον θέμα των ημιαγωγών.

210723144201_chips-1

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών (microchips) που πλήττει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, απειλώντας παράλληλα την προσφορά καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως τα smartphones, τείνει να εξελιχθεί σε πανδημία, αλλάζοντας την πολιτική και στρατηγική των εταιρειών, όπως και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Μετά την Stellantis και ο Όμιλος της Daimler, μέσω του μέλους του Δ.Σ., Harald Wilhelm ανακοίνωσε προς τους μετόχους ότι το πρόβλημα με την έλλειψη των ημιαγωγών θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, αν και όπως υποστηρίζουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, θα είναι λιγότερο επώδυνος από φέτος.


Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει προ ημερών και ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, που βρέθηκε σε εκδήλωση του Automotive Press Association στο Ντιτρόιτ, δείχνοντας την απαισιοδοξία του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. «Η έλλειψη των ημιαγωγών, όπως την αφουγκράζομαι, θα συνεχιστεί και μέσα στους επόμενους μήνες, με την παραγωγή στα εργοστάσια της Ασίας να μην έχει φτάσει ακόμα σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα».

Από την άλλη, η Mercedes-Benz, που ανήκει στην Daimler, έκανε αρκετούς συμβιβασμούς λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, ενώ είδε τα κέρδη της να μειώνονται, για το 2021, όπως και η παραγωγή των μοντέλων της. Μέχρι τώρα, η γερμανική εταιρεία έχει στοκάρει κάποια από αυτά, περιμένοντας τους ημιαγωγούς για να ολοκληρωθεί η παραγωγή τους, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Ola Källenius δείχνει πιο ψύχραιμος από τον ομόλογό του στην Stellantis, τονίζοντας ότι η εταιρεία που ηγείται έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην παρουσιαστούν σημαντικά προβλήματα σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης