Tesla: Κέρδη και ρεκόρ παραδόσεων το δεύτερο τρίμηνο

Tesla: Κέρδη και ρεκόρ παραδόσεων το δεύτερο τρίμηνο

Οι παραδόσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 121 τοις εκατό το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τα περισσότερα από αυτά να είναι Model 3 και Model Y.

Tesla_Profit_Q2_1

Η Tesla σημείωσε το μεγαλύτερο τριμηνιαίο κέρδος της που έφτασε τα 1,14 δις δολάρια (περίπου 970 εκατομμύρια ευρώ) καθώς παρέδωσε αριθμό οχημάτων- ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο παρά την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που αποτέλεσε πρόβλημα για τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα έσοδα κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου σχεδόν διπλασιάστηκαν, φτάνοντας στα 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι παραδόσεις των Tesla έφτασαν τις 201.304 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο και η επίδοση αυτή συνιστά αύξηση 121 τοις εκατό από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.


Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, έχει να κάνει με το ότι τα 199.409 αυτοκίνητα ήταν Model 3 και Model Y, ενώ μόλις τα 1.895 που παραδόθηκαν ήταν από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο ήταν περίπου ίσα με τα συνολικά κέρδη της τους προηγούμενους 12 μήνες, ενώ από την Tesla επισήμως συγχαίρουν τους εργαζόμενους για τον ζήλο που έδειξαν σε όλο το δύσκολο προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να διατηρήσουν την παραγωγή όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην πλήρη απόδοση. Κι όλα αυτά, «χρυσώνοντας το χάπι» για όσους έχουν ήδη δώσει προκαταβολή για το Cybertruck, του οποίου το λανσάρισμα μετατέθηκε για άλλη μια φορά και έφτασε μέσα στο 2022 με τη δικαιολογία πως υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια μπαταριών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης