Ερχεται απόσυρση αυτοκινήτων – Χαράτσι στα παλιά - ρυπογόνα;

Ερχεται απόσυρση αυτοκινήτων – Χαράτσι στα παλιά - ρυπογόνα;

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί στον κλιματικό νόμο και θα αφορά την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με καινούρια plu-in υβριδικα ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στιγμιοτυπο_2021-07-20__8_07_28_πμ

Τη θέσπιση κινήτρων για την απόσυρση οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και την αντικατάστασή τους από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plu-in υβριδικά αυτοκίνητα εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος - Ενέργειας, και Υποδομών και Μεταφορών εξετάζουν να συμπεριλάβουν στον σχεδιαζόμενο κλιματικό νόμο διατάξεις που θα καθιερώνουν το μέτρο της ενίσχυσης των οδηγών ΙΧ, των ιδιοκτητών ταξί και των εταιρειών προκειμένου να αποσύρουν τα συμβατικά οχήματά τους.

Πρόκειται για νέου τύπου απόσυρση, η οποία θα προβλέπει την αντικατάσταση του παλαιού στόλου (σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αρχικά, αυτοκίνητα 15 ετίας και άνω) με νέα, plug -in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί στον κλιματικό νόμο θα είναι γενικού χαρακτήρα και θα ανοίγει τον δρόμο, ώστε με υπουργικές αποφάσεις να μπορούν να ενεργοποιούνται τα κίνητρα, οι όροι και οι προϋποθέσεις ανά κατηγορία ιδιοκτητών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (υγρά καύσιμα κίνησης).

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα πρέπει ΑΜΕΣΑ να δράσει για να βελτιώσει την ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα - κυρίως των πόλεων της, με την πλήρη απραξία των τελευταίων 8 ετών (και κυρίως της προηγούμενης κυβέρνησης) να στέλνει την Ελλάδα σήμερα στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης