H Mercedes-Benz προσανατολίζεται στην πώληση αντιπροσωπιών της

H Mercedes-Benz προσανατολίζεται στην πώληση αντιπροσωπιών της

Την πώληση 25 εκθέσεων και κάθετων μονάδων σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται πως έχει αποφασίσει η Mercedes-Benz, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρίας κατά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

mercedes_showroom__1_
Το δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρει πως η Mercedes έχει αποφασίσει την πώληση 25 εκθέσεων και συνεργείων στο Βέλγιο, την Ισπανία και τη Μ. Βρετανία. Η πώληση αυτών των μονάδων υπολογίζεται πως θα φέρει στα ταμεία της εταιρίας περίπου ένα δις. ευρώ.
Η Mercedes σκοπεύει να πουλήσει τις μονάδες σε ανεξάρτητους αντιπροσώπους ή επενδυτές έχοντας πάντως ως βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της οποιασδήποτε συμφωνίας την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν ήδη σε αυτές, καθώς υπολογίζεται πως στις 25 μονάδες απασχολούνται περίπου 2.800 εργαζόμενοι.

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού του CEO της εταιρίας, Ola Kallenius, ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και τη μείωση των πάγιων εξόδων. Μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν από αυτή την πώληση αναμένεται να διοχετευτούν στο πρόγραμμα εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης στα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας. Η ηλεκτρική γκάμα υποδέχθηκε πρόσφατα την ναυαρχίδα της με την μεγάλη EQS, ενώ τα επόμενα βήματα που αναμένουμε σύντομα έχουν να κάνουν με την EQB, ένα μεσαίο ηλεκτρικό SUV, καθώς και την EQE με τις οποίες η Mercedes θα μπει σε αρκετά εμπορικά κομμάτια της αγοράς ηλεκτρικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης