Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στη Νορβηγία για τη Nio

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στη Νορβηγία για τη Nio

Η Nio σχεδιάζει να ανοίξει τον πρώτο της νορβηγικό εκθεσιακό χώρο στο Karl Johans Gate, την επιχειρηματική περιοχή της πρωτεύουσας του Oslo.

Nio_Norway_1

Μέσα στο 2022, θα ακολουθήσουν τέσσερις ακόμα εκθέσεις  που βρίσκονται στο Bergen, στο Stavanger, στο Trondheim και στο Kristansand. Το ηλεκτρικό SUV Nio ES8 θα είναι το πρώτο μοντέλο που υα προσφέρεται στη Νορβηγία, με το εμβληματικό sedan ET7 να έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει μέσα στο 2022. Ένα κέντρο εξυπηρέτησης και παράδοσης θα ανοίξει στο Όσλο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με περισσότερα να ακολουθούν μέσα στο 2022, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει επίσης να προσφέρει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς επίσης και υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης αυτοκινήτων στη Νορβηγία.


Η Nio είναι μοναδική μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ενός πλήρους δικτύου σταθμών ανταλλαγής μπαταριών, όπου μόνο στην Κίνα μέχρι τον περασμένο Ιούνιο είχε κάνει μισό εκατομμύριο ανταλλαγές μπαταριών. Μέχρι το τέλος του 2022, η εταιρεία έχει προγραμματίσει να έχει δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών και στη Νορβηγία, επιτρέποντας τις άνετες μετακινήσεις μεταξύ πέντε μεγάλων πόλεων. Η Νορβηγία έχει καθιερωθεί να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά κεφαλήν και αυτό ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε τη Nio να στρέψει την προσοχή της προς τα εκεί και όχι στις ΗΠΑ που θα ήταν το προφανές πρώτο μεγάλο βήμα για την εκτός Κίνας παρουσία της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης