Το εκκεντρικής σχεδίασης ηλεκτρικό Baltasar Revolt

Το εκκεντρικής σχεδίασης ηλεκτρικό Baltasar Revolt

Η Baltasar παρουσιάζει το Revolt, ένα ηλεκτρικό μοντέλο με προδιαγραφές πίστας.

210429112032_baltasar-revolt-1

Στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία η Ισπανία έχει συνδεθεί αυτομάτως με τη SEAT, αν και στην Χώρα των Ίβηρων ανθίζουν και άλλοι μικρότερου μεγέθους και δυναμικής κατασκευαστές, όπως η νεοσύστατη Baltasar που έχει την έδρα της στη Βαρκελώνη.


Το πρώτο μοντέλο της ονομάζεται Revolt και αποτελεί μία πραγματική αποκάλυψη, τόσο σχεδιαστικά, όσο και μηχανικά. Όπως και η ίδια η εταιρεία τονίζει, αποτελεί ένα γνήσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πίστας, κάτι που τουλάχιστον οι προδιαγραφές του το αποδεικνύουν περίτρανα.

Το διθέσιο μοντέλο έχει εξελιχθεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου in-house, με το σασί να αποτελείται από carbon και το βάρος να μην ξεπερνά τα 770 kg. Χάρη στην τοποθέτηση δύο ηλεκτρικών μοτέρ στον πίσω άξονα, ένας σε κάθε τροχό, η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 507 PS με τη ροπή να αγγίζει τα 1.000 Nm. Λόγω της φιλοσοφίας κατασκευής το Revolt είναι αποκλειστικά πισωκίνητο, ενώ για το 0-100 km/h αρκούν μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Η κεντρικά τοποθετημένη συστοιχία μπαταριών, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ισπανική Millor, διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα σε τάση 700V, το οποίο επιτρέπει μέσα σε 5 λεπτά φόρτισης, μία αυτονομία 100 km.
Κλείσιμο

Από τη στιγμή που το Revolt έχει σχεδιαστεί για χρήση πίστας, αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα από carbon. Επίσης, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του αποσπώμενο τιμόνι, όπως και μία μικρής διαμέτρου ψηφιακή οθόνη όπου απεικονίζονται οι βασικές πληροφορίες.
Τέλος, για όποιον ενδιαφερόμενο να αναφέρουμε ότι η τιμή του ηλεκτρικού Revolt ξεκινά από τις 230.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης