Ετοιμάζεται η ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class

Ετοιμάζεται η ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class

Η Mercedes-Benz εξελίσσει μια ηλεκτρική έκδοση της δημοφιλούς G-Class, όπως αποδεικνύεται από τις καταχωρήσεις κατοχύρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EUIPO) την 1η Απριλίου.

Mercedes-G-Class_e
Η γερμανική μάρκα κατοχύρωσε τους κωδικούς «EQG 580» και «EQG 560» και ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα μοντέλα, τα ονόματά τους υποδηλώνουν ότι θα μπορούσαν να έχουν τις ίδιες προδιαγραφές κινητήρα με τις επικείμενες EQS.

Ως εκ τούτου, η EQG 580 πιθανότατα θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρες τόσο εμπρός όσο και πίσω που παρέχουν κίνηση στους τέσσερις τροχούς και περιλαμβάνουν λειτουργία κατανομής ροπής που μοιράζεται ανάλογα με τις συνθήκες μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα. Ο κινητήρας «580» της EQS αποδίδει 516 ίππους και 828 Nm ροπής, αντίστοιχα, αναμένονται οι ίδιες τιμές και για την EQG 580.

Η Mercedes-Benz θα διασφαλίσει ότι όπως και η θερμική G-Class έτσι και η ηλεκτρική εκδοχή της θα υιοθετεί τρία διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης. Απομένει να δούμε αν η ηλεκτρική G-Class θα πατά σε μια τροποποιημένη έκδοση του πλαισίου σκάλας που χρησιμοποιείται στην τρέχουσα γενιά, ή αν θα μεταφερθεί στη νέα πλατφόρμα EVA της εταιρείας.

Ότι από τα δυο και να συμβεί, η Merc έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας αξιόμαχος αντίπαλος του GMC Hummer EV. Επίσης μπορεί να είναι ακόμη πιο ικανή παντός εδάφους από την τρέχουσα G-Class που κινείται με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Ola Kallenius, έχει επιβεβαιώσει πως μια ηλεκτρική G-Class είναι αναπόφευκτη, δεν έχει προσδιορίσει το πότε αυτή θα έρθει επίσημα στη ζωή. Υπομονή λοιπόν, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες προσεχώς…


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης