LIVE

Κορωνοϊός

Car
#TAGS:

Ποιος θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων

carV

Η Volvo ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.


Sponsored Content

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της δεν είναι ένα σενάριο που ίσως συμβεί στο μέλλον. Γίνεται ήδη στο παρόν, οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες και προκαλείται κυρίως από την αύξηση της συγκέντρωσης αερίων θερµοκηπίου στην ατµόσφαιρα. Η µέση θερµοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει, ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σύντομα αναμένονται σηµαντικές κοινωνικές και οικονοµικές επιπτώσεις, όπως εξάπλωση ασθενειών, μετανάστευση, απώλεια θέσεων εργασίας και  αλλαγές στον τρόπο ζωής.

277328_Moment_4_-_sustainability


Στην προσπάθεια αναχαίτισης της κατάστασης, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει σημαντικό ρόλο αφού το μεγάλο στοίχημα για τον κλάδο του αυτοκινήτου είναι η επιτυχής μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία στρέφουν όλο και περισσότερο τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους καταναλωτές προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πληθώρα ηλεκτροκίνητων μοντέλων που έχουν εμφανιστεί στην αγορά τα τελευταία χρόνια δείχνει ίσως ότι ο κλάδος του αυτοκινήτου οδηγείται στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C. Είναι όμως έτσι;

259177_Volvo_Cars_to_radically_reduce_carbon_emissions_as_part_of_new_ambitious


Αγοραπωλησίες δικαιωμάτων ρύπων
Η απάντηση δεν είναι ίδια για όλους τους κατασκευαστές, κάτι που αντανακλάται και στις «αγοραπωλησίες δικαιωμάτων ρύπων». Ας δούμε την περίπτωση της Volvo: έχοντας μειώσει δραστικά τις εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η σουηδική εταιρεία είναι σε θέση να διαθέτει δικαιώματα ρύπων επί πληρωμή και να εξασφαλίζει έσοδα για το κλιματικό της πλάνο, το πιο φιλόδοξο στον κλάδο.
Από την ίδρυσή της, η Volvo έχει συνδέσει το όνομά της με την οδική ασφάλεια παρουσιάζοντας καινοτομίες που βοηθούν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής (μόνο η ζώνη ασφαλείας τριών σημείων εκτιμάται ότι έχει σώσει πάνω από 1.000.000 μέχρι σήμερα).
Σήμερα, η εταιρεία δηλώνει επίσημα ότι η κλιματική αλλαγή είναι «η απόλυτη δοκιμή σύγκρουσης», εξίσου σημαντικό πεδίο με την οδική ασφάλεια. Και δείχνει προετοιμασμένη να ανταποκριθεί στην πρόκληση, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μείωση στο αποτύπωμα άνθρακα
Θέλοντας να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Volvo σχεδιάζει μέχρι το 2030 να έχει γίνει ένας κατασκευαστής που θα παράγει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχοντας ήδη μια plug-in υβριδική πρόταση για κάθε αυτοκίνητο στην γκάμα της, παρπυσιάζει τώρα τα πρώτα δύο αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα και προχωρά στην έναρξη της παραγωγής τους κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας της: να μειώσει έως το 2025, κατά 25% το αποτύπωμα άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου της, ενώ μέχρι το 2040 αποσκοπεί στο να γίνει κλιματικά ουδέτερη. Στην ουσία, παίρνει έμπρακτα θέση στο μείζον ζήτημα της εποχής.

262889_The_refreshed_Volvo_XC60_T8_AWD_in_Osmium_Grey_metallic


Παράλληλα, διευρύνει την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών και μειώνει δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα, όχι μόνο «στην εξάτμιση» των αυτοκινήτων της, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της λειτουργίας της.

Στο σημείο αυτό βλέπουμε ότι η Volvo εκπληρώνει τον έναν μετά τον άλλον όλους τους στόχους της. Από την παραγωγή, όπου το 51% των μονάδων της παγκοσμίως έχει ήδη πετύχει κλιματική ουδετερότητα, έως τις μεταφορές, τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της αλλά και τους online τρόπους με τους οποίους θα έρχεται σε επαφή με τον πελάτη.
Μάθετε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης